Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Aralık 2019 Cumartesi

Sinema: Adalet - The Equalizer - Ülkesinde Adaleti Arayan Bir Adamın Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Adalet - The Equalizer

Oyuncular; Denzel Washington, Chloë Grace Moretz, Marton Csokas
Yönetmen; Antoine Fuqua
Tür; Aksiyon, Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Film, Robert McCall ismindeki eski CIA'in gizli operasyon gücü olarak çalışmış uzman bir savaşçının kadın ticaretinden uyuşturucuya, neredeyse her konuyla ilgili bir icraati olan ülkesindeki Rus mafyasının ele başlarını yok edene kadar verdiği adalet mücadelesini konu almaktadır. 

Özeti; McCall, gizemli geçmişini geride bırakmıştır ve bir markette çalışmaktadır. Sürekli gittiği ve yaşadığı sokakta bulunan bir kafede tanıdığı hayat kadını olan Teri ismindeki kızın, bir gün Rus mafyaları tarafından zorla alıkonulduğuna şahit olur ve bu olayın ertesi gününde Teri'nin bir hastanede komada olduğunu öğrenir. Bunun üzerine Teri'yi ziyaret etmeye giden McCall, orada Teri'in arkadaşı ve aynı şekilde Rus mafyalarının elinde esir olmuş Mandy ile tanışır.





Mandy, arkadaşını ziyarete gelmiştir ve burada McCall'a yaşadıkları bütün zorluklardan bahseder. Bunları öğrenen McCall, kendisinde bulunan 9.800 dolar ile Teri'yi götürdükleri gece O'na kartını veren Rus mafyasının bulunduğu yere gider ve onlara Teri'yi özgür bırakmaları karşılığında 9.800 doları almalarını ister.

Ancak bu isteği alay konusu olacak, McCall'ı ciddiye almayacaklar ve uzman bir savaşçı olan McCall, saniyeler içinde odada bulunan herkesi öldürecektir.

Bu olay sonrasında Moskova'dan kendi özel adamı olan Teddy'i gönderen Vladimir Pushkin, bu olayın incelenmesini ve sorumluların bulunmasını ister. Teddy'de aynı zamanda eski bir güvenlik uzmanı olan bir sosyopattır. Amerika'ya gelip olayın yaşandığı alanda incelemeler yapan Teddy, kamera kayıtlarından McCall'ın görüntülerine ulaşacak ve araştırmaları sonucu Teri'ye kadar gelecek ve hastanede Mandy'in konuştuğu kişinin McCall olduğunu öğrenecektir. Bunun üzerine McCall'ın evini bulan ve yanına giden Teddy, burada McCall ile konuşunca O'nun zeki ve uzman biri olduğunu fark edip, cinayetleri O'nun işlediğini anlayacaktır. McCall'ın geçmişini araştırdıklarında sahte bir kimlik geçmişine ulaşacaklar ve O'nu takip etmeye başlayacaklardır. Teddy'in yanına gelmesinden sonra takip edildiğini anlayan McCall, artık hazırlık yapmaya başlamıştır ve kendi evinden taşınmış karşı binasında Rus mafyasını beklemektedir.




Sonrasında sürekli gittiği cafede McCall'ı bulacaklar ancak McCall, içeri giren tesisatçının onların adamı olduğunu anlayacak ve bu olay sonrasında aksiyon dolu bir kovalamaca başlayacaktır. Ardından McCall'ın evine gelen Teddy ve adamları, McCall'a ulaşamayacak, McCall onları uzaktan izleyecektir.

Bu olaylar sırasında Teddy'in resimlerini çekmiş olan McCall, elindeki resimle eski bir dostu olan ajan Susan Plummer'den Teddy ve bağlı olduğu Rus mafyası ile ilgili bilgileri alacaktır ve Rus mafyasının millet vekillerine kadar bir çok siyasi ile iş birliği içinde olduğunu öğrenecektir. Bu bilgiler üzerine plan yapan McCall, mafyanın birlikte çalıştığı ve ülkesine ihanet etmiş olan polisi bularak O'ndaki siyasilerle ilgili olan rüşvet belgelerine ulaşacak ve bu belgeleri FBI'ya gönderecektir. 

Sonrasında Teddy'i bir restoranda yemek yerken bulacak, O'na hayatını bağışlamak için bir seçim şansı sunacak ancak Teddy, kabul etmeyecektir. Bunun üzerine Rus mafyasına ait olan bir petrol rezervini patlatan McCall, sonrasında Teddy'in, markette birlikte çalıştığı arkadaşlarını alıkoyduğunu öğrenecektir. Teddy, istedikleri yere gelmediği takdirde onların öldürüleceğini söyleyecek ancak McCall, Teddy'e bir oyun oynayarak O'nun yanına gidiyormuş izlenimi vererek aslında arkadaşlarını kurtarmaya markete gidecek ve onları kurtarmayı başaracaktır. Sonrasında Teddy ve adamları da markete gelecek ve markette Teddy ve McCall arasında aksiyon dolu bir mücadele yaşandıktan sonra McCall, hepsini uzman taktikleri sayesinde kolayca öldürecektir.



Ancak bununla da yetinmeyen McCall, yılanın başını ezmek için Moskova'ya gidecek ve mafya lideri olan Vladimir Pushkin'in evine girip, O'nu banyoda iken yakalayacak ve kurduğu tuzak ile O'nu da öldürüp ülkesine geri dönecektir.

Bir kaç gün sonrasında Teri'yi tamamen hayatını değiştirmiş bir şekilde gören McCall, bu olayın verdiği huzur ve adaleti sağlamaya devam eden görüşü ile hayatına devam edecektir. Böylelikle film son bulur.

Adaletin peşinde olan bir insanın aksiyon ve gerilim dolu macerasına tanık olacağınız, milletine ihanet eden polislerin ve siyasilerinde konu edildiği, yer yer dram sahneleri de olan bir suç, polisiye, aksiyon ve gerilim filmidir.