Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Aralık 2019 Pazartesi

Sinema: Mucizeler Parkı - Wonder Park - Hayallerine Küsen Bir Kızın Umut Verici Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Mucizeler Parkı - Wonder Park 

Oyuncular; Brianna Denski, Ken Hudson Campbell, Jennifer Garner
Yönetmen; Dylan Brown, David Feiss
Tür; Aksiyon, Komedi, Macera, Animasyon

Konusu; Film, küçük bir kızın kendi tasarladığı birbirinden eğlenceli ve güzel oyuncakların olduğu mucizeler parkının başka bir boyutta gerçekleştiğini öğrenmesi üzerine gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; June, annesi ve babası ile birlikte yaşayan mutlu ve sevimli küçük bir kızdır. Kendisine her konuda destek olan anne ve babası ile birlikte, evinde mucizeler parkı isminde ve içinde lunaparka benzer binbir çeşit oyuncakların olduğu bir projeyi tasarlamıştır ve her yeni projesinde mucizeler parkında görevlendirdiği oyuncak maymunu Peanut'un kulağına annesi projeyi fısıldamaktadır. Ve başka bir boyutta gerçekleşmiş olan mucizeler parkının içinde çalışan maymun Peanut, bu fısıldamayı kendisine gelen ilham olarak algılayıp bulunduğu boyutta mucizeler parkının içinde June ve annesinin söylediği oyuncağı elindeki sihirli kalem ile tasarlar ve gelen ziyaretçilerin kullanımına açar.








June ve annesinin haberi olmadan başka bir boyutta mucizeler parkı çalışmaktadır ve June'in annesinin hastalanması sonrasında mucizeler parkında işler karışacaktır.

Annesinin hastalanınca evden ayrılmak zorunda kalacak, bu duruma çok üzülen June, evin içindeki tasarladıkları mucizeler parkının maketlerini bozacaktır ve bütün projelerini kutulara kaldıracaktır. Çok üzüldüğü ve sinirlendiği bir gün mucizeler parkının projelerinin yazılı olduğu bir sayfayı ateşe atacak ve yanan bu sayfadan arta kalan parça evin bacasından çıkarak sonrasında okul gezisine gitmek
zorunda kalan June'i bulacaktır. 

June, okul gezisinden kaçtığı sırada yanmış sayfayı görecek ve onu takip edince ormanın içinde başka bir boyuta açılan mucizeler parkının girişini bulacaktır. Yeşilliğin içinde saklanmış bir hız treni makinesine binen June, makinenin çalışması ile mucizeler parkında kendini bulacaktır ve burada evdeki oyuncakları olan domuz Greta, porsuk Cooper ve Gus, ayı Boomer, kirpi Steve ile karşılaşacaktır. Hepsi mucizeler parkındaki minik şempanzelerden kaçmaktadır ve mucizeler parkının üzerinde kara bir bulut bütün parkı yok etmektedir. Şempanzombi olarak dönüşmüş olan oyuncaklar bu kara bulutun etkisi altında kalmışlardır ve mucizeler parkını yok etmeye çalışmaktadırlar.









Neler olduğunu anlamaya çalışan June, diğerleri ile birlikte şempanzombilerden kurtulmanın yollarını arayacaklar, bir sürü halinde geçtikleri her yeri yok eden şempanzombilerin bu haline sonrasında June, kendisinin sebep olduğunu anlayacaktır.

Annesinin hastalığı sonrasında evindeki maketleri bozup içinde karanlığı yaşatması ile mucizeler parkına da karanlık bir bulut gelmiştir. Aksiyon dolu bir kovalamaca sonunda June, mucizeler parkının yöneticisi olan maymun Peanut'a ulaşacak ve yeniden mucizeler parkını eski haline getirmeye çalışacaklardır. 

Peşlerindeki şempanzombiler ve her şeyi içine çeken kara bulutun etkisi altında zorlu mücadeleler vererek sonunda mucizeler parkındaki oyuncakları çalıştırmayı başaracaklar ve kara bulut yok olacaktır. Kara bulutun yok olması ile şempanzelerde eski sevimli hallerine geri döneceklerdir. Sonrasında June, dostlarını mucizeler parkında bırakarak evine geri dönecek, evine geldiği gibi yeniden kutulardan maketleri çıkaracak ve mucizeler parkını yeniden tasarlayacaktır. Bu sırada annesi de hastalıktan kurtulacak ve eve gelecek ve her şey eskiden olduğu gibi mutlu bir şekilde devam edecektir. Böylelikle film son bulur.

Eğlenceli ve umut verici bir senaryosu olan, bir küçük kızın hayallerine küsmesi sonrasında ortaya çıkan karanlık ile mücadele etmesinin konu edildiği, aksiyon dolu görüntüleri ile bir macera, komedi, aksiyon ve animasyon filmidir.