Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Aralık 2019 Perşembe

Sinema: Oyuncak Hikayesi 4 - Toy Story 4 - Duygulu, Sevimli ve Yetenekli Oyuncakların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Oyuncak Hikayesi 4 - Toy Story 4

Oyuncular; Tom Hanks, Tim Allen, Annie Potts
Yönetmen; Josh Cooley
Tür; Aksiyon, Komedi, Macera, Aile, Fantastik, Animasyon

Konusu; Film, sevimli oyuncakların sahibi olan Bonnie'in kendisine Forky isminde plastik çataldan yeni bir oyuncak yapması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Oyuncaklar yeni sahipleri ile oldukça mutludurlar ve Bonnie, artık ana okula başlamak zorundadır. Okula gitmek istemeyen Bonnie'ye Woody, gizlice çantasına girerek eşlik edecek ve okulda Bonnie'i yalnız ve üzgün görünce O'na yardımcı olmak için öğretmenlerinin bir kalemlik yapmalarını istemesi üzerine çöp kutusundan bazı araçlar bulacaktır. Ve onların içinden plastik bir çatalla Bonnie, kendisine çok sevimli bir kalemlik yapacaktır ve ismini de Forky koyacaktır. Forky'i çok seven Bonnie, O'nu kendi yaptığı için çok değer verecek ancak canlanan Forky, kendisini bir atık olarak gördüğü için oyuncak olduğunu kabul etmeyip, sürekli çöp kutusuna girmeye çalışacaktır.





Bu durumu gören Woody, buna izin vermeyecek, Forky'e bir oyuncak olduğunu anlatmaya çalışacak ve bu sırada oldukça komik ve aksiyon dolu bir çok olay yaşanacaktır. Sonrasında Bonnie ve ailesi, karavan ile bir tatile çıkacaklar ve Bonnie, bütün oyuncaklarını da götürecektir.

Ancak yol üzerinde Forky, oyuncak olduğuna inanmadığı için karavandan aşağı atlayacak ve Woody'de O'nun peşinden gidecektir. Bonnie'in üzülmemesi için Forky'in peşinden giden Woody, Forky'i bulacak ve kendisini bir oyuncak olduğuna ikna edecektir. Sonrasında Bonnie ve ailesinin kaldığı bölgeye ulaşacaklar ve oradaki bir antikacı dükkanını gören Woody, ilk aşkı Bo Peep'in orada olduğunu düşünüp Forky ile birlikte içeri gireceklerdir. 

Ancak içeride onları dev boydaki kuklalar ve kendi ses kutusu bozulmuş olan bebek Gabby Gabby karşılayacaktır. Gabby, Woody'in ses kartı olduğunu görünce çok sevinecek ve O'nu almaya çalışacaktır. Gabby, antikacıya sürekli gelen küçük bir kızın oyuncağı olmak istemektedir ancak ses kutusu olmadığı için küçük kız O'nu almamaktadır. Bunun için Woody'in ses kutusunu almaya çalışacaklar ancak Woody, kaçmayı başaracak ama Forky, Gabby ve kuklaların elinde tutsak olarak kalacaktır. Woody, kaçtığı sırada antikacının önündeki lunaparka girecektir ve burada Bo ile karşılaşacaktır. Bo, kendisine yeni bir çevre edinmiştir ve lunaparkta mutlu bir şekilde koyunları ile birlikte yaşamaktadır.





Woody, Forky'i kurtarmak için Bo'dan yardım isteyecek, sonrasında Bo ile birlikte Forky'i kurtarmak için bir plan yapacaklar ve bu sırada Woody'i aramaya gelen ve lunaparkta bir oyuncakçıya yakalanmış olan Buzz'da peşinde bir ördek oyuncak ve ona yapışmış olan tavşan ile Woody ile Bo'nun yanına gelecektir.

Sonrasında hep birlikte Forky'i kurtarmaya çalışacaklar ve bu sırada Bo, arkadaşı olan Kanadalı Duke Caboom'dan da yardım isteyecektir. Sonrasında hep birlikte antikacıya girerek, kuklalarla ve içerideki kedi ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecekler ve Forky'i kurtarmaya çalışacaklardır. Ancak bunu başaramayacaklar ve her şeye rağmen pes etmeyen Woody, Forky'i kurtarmak için Gabby'e ses kutusunu verecek ve sonrasında ses kutusunu kendisine takan Gabby, kendisini almasını istediği çocuğun karşısına çıkacaktır. 

Ancak çocuk O'nu istemeyecek ve çok üzülen Gabby'in haline dayanamayan Woody, O'nu da alarak Bonnie'e götürmek isteyecek, ancak Gabby, yolda lunaparkın içinde kaybolmuş bir kız çocuğu görünce O'nun oyuncağı olmak isteyecek ve gruptan ayrılacaktır. Sonrasında Bonnie'nin ve ailesinin kullandığı karavanı büyük zorluklarla lunaparkın içine getirmeyi başarmış olan diğer oyuncaklar, Woody'in gelmesini beklerken birden bire Woody'in ilk aşkı olan Bo ile burada kalmak istediğini öğrenecekler ve bu haber sonrasında Woody, kendisindeki şerif rozetini Jessie'ye verecektir.




Bu olay üzerine hüzünlü bir ayrılık anı yaşayacaklar ve Woody, aşkı Bo ile kalacak, Bonnie'in yanına geri dönmeyecektir. Diğer oyuncaklar Woody'i Boo ile bırakıp Bonnie'in karavanına dönecekler ve Woody ile Bo, lunaparkın olduğu panayır ile dünyayı gezeceklerdir. Böylelikle filmde son bulur.

Diğer bütün bölümleri gibi oldukça komik ve aksiyon dolu sahnelerin olduğu, yine yeni oyuncaklarla karşılaşacağınız, serinin 4. sü olan ve Woody'in artık çocuk olmadan yaşayacağı bir hayatı seçmesi ile sonlanmış aksiyon, macera, komedi, aile ve fantastik animasyon filmidir.