Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Aralık 2019 Pazartesi

Sinema: Bodyguard - The Bodyguard - Sonu Olmayan Bir Aşkın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Bodyguard - The Bodyguard

Oyuncular; Kevin Costner, Whitney Houston, Gary Kemp
Yönetmen; Mick Jackson
Tür; Romantik, Dram, Aşk

Konusu; Film, Rachel isminde ünlü bir sanatçının koruması olan Frank ile arasında yaşanan tutkulu ve sonu olmayan bir aşkı konu almaktadır.

Özeti; Frank Farmer isminde bir eski bir gizli servis ajanı, en son yaşadığı talihsiz bir olay yüzünden işini bırakmıştır ve artık yüksek ücretler karşılığında korumalık görevi yapmaktadır. Bu sıralarda işinde uzman bir korumaya ihtiyaç duyan Rachel Marron'ın yakın dostlu ve iş arkadaşı olan Bill, Frank'a ulaşmıştır ve Rachel'ı koruması için O'na iş teklifinde bulunmuştur. İlk başta reddetmesine rağmen sonrasında ücretini yükseltip bu teklifi kabul edecek ve ardından Rachel'ın malikanesine gidecektir. Burada Rachel ile tanışan Frank, malikanenin yetersiz bir güvenlik sistemi olduğuna karar verecek ve daha da güvenli bir yer haline getirmek için çalışmalara başlayacaktır.





Bu sırada Bill, Frank'a Rachel'a gelen tehdit mektuplarından bahsedecek ve bu mektupların Rachel'ın yatak odasına kadar girdiğini anlatacaktır. Rachel'ın peşinde O'nu öldürmek isteyen ve sürekli tehdit mektupları gönderen bir sapık vardır ve Frank'i koruma olarak tutmalarının nedeni de budur. 

Bu olaylardan Rachel'ın haberi olmadan Frank, evinde ve çevresinde güvenliği sağlamaya çalışacak ancak Rachel, bir barda çıktığı konser sırasında saldırıya uğrayacak, bu saldırıdan O'nu Frank kurtaracak ve sonrasında tehdidin büyük olduğunu, peşindeki sapığın yatak odasına kadar girdiğini öğrenecektir ve Frank'a karşı olan isyankar tutumundan vazgeçip, artık O'nun isteğine göre davranmaya başlayacaktır.

Frank, korumalığını yaptığı kişinin her şeyini bilmek ve ona göre davranmak durumundadır. Bu olaylar sonrasında daha da yakınlaşacak olan Frank ve Rachel, sonrasında Rachel'in Frank'a çıkma teklif etmesi üzerine aralarında duygusal bir yakınlık olacak, o geceyi birlikte geçireceklerdir. Ancak sabah uyanınca Frank, bu ilişkinin kendi işi için uygun olmadığını söyleyecek ve bunu duyan Rachel, sonraki günlerde bir davette Frank'ı kıskandırmak için Frank'ın korumalık işi yapan Greg Portman isimli arkadaşı ile kısa bir birliktelik yaşayacaktır. Bu duruma çok sinirlenen Frank, sonrasında kendi şartlarına uygun davranmadığını öne sürerek korumalık işini bırakmak isteyecek ancak o sırada Rachel'ı tehdit eden sapıktan bir telefon gelince Rachel, Frank'tan özür dileyecek ve artık nasıl isterse ona göre davranacağı konusunda söz verecektir.





Bunu özrü kabul edip işine devam eden Frank, Rachel, Rachel'ın oğlu Fletcher ve Rachel'ın kız kardeşi Nicki'yi de alarak onları babasının işlettiği ve ormanlığın içindeki bir dağ oteline götürecektir.

Frank ile Rachel'ın arasındaki aşk ise iyice alevlenmiştir artık ve Frank'in, uzun bir süre eski çevresinden uzak kalmasını düşündüğü Rachel, burada da saldırıya uğrayacak, otelin önündeki kayığın içine yerleştirilen bomba nedeni ile oğlu ölüm tehlikesi atlatacak ve bulundukları yeri kimseye söylememiş olan Frank, bu olayın sorumlusunun Rachel'ın kardeşi Nicki olduğunu anlayacaktır. 

Nicki'nin Rachel'ın her şeyi olduğu ve O'nu kıskandığı için bir kiralık katil tuttuğunu itiraf ettiği sırada otelin çevresinde olan katili kovalayan Frank, katilin kaçarken Nicki'yi öldürdüğünü görecektir. Rachel'ın kardeşi tarafından tutulan bu kiralık katil Rachel'ı öldürene kadar vazgeçmeyecektir ve yakında Rachel'ın ödül alacağı oscar törenleri düzenlenecektir. Yaşanan bütün olaylara rağmen ödül gecesine katılmaya karar veren Rachel'ı, ödül gecesinde yine Frank koruyacaktır.




Gece başladığında Frank, ortalıklarda gezen kendisi gibi daha önce korumalık yaptığı ve Rachel ile küçük bir ilişkisi olan Greg'i görecektir ve koruduğunu söylediği kişiyi gerçekten korumadığını öğrenince, oscar töreninde kameranın içine gizlenmiş silah ile Rachel'ı öldürmeye geldiğini anlayacaktır.

Ve Rachel ödül aldığında Greg, omzundaki kameradan ateş edince Frank, Rachel'ın önüne atlayacak ve kendini feda ederek yaralanacak ancak bu sırada da Greg'i silahla öldürmeyi başaracaktır. 

Her şey bittikten sonra Frank, kolundan yaralanmış bir şekilde iyileşecek ve Rachel ile artık yollarını ayırmak zorunda kalacaklardır. Duygu yüklü bir ayrılık anından sonra filmde son bulacaktır.

1992 yılında çekilmiş ve müziği ile unutulmazlar arasına girmiş film, ünlü şarkıcı Whitney Houston'ın baş rolünde oynadığı ve içerisinde seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarını dinleyeceğiniz, yer yer aksiyon ve gerilim sahneleri de bulunan romantik bir dram ve aşk filmidir.