Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Aralık 2019 Pazar

Sinema: Oyuncak Hikayesi - Toy Story - Canlanan Oyuncakların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Oyuncak Hikayesi - Toy Story

Oyuncular; Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney
Yönetmen; John Lasseter
Tür; Aile, Komedi, Macera, Animasyon

Konusu; Film, bütün oyuncakların canlı olduğu bir dünyada Andy isimli bir çocuğun oyuncaklarının yaşadığı aksiyon, macera ve komedi dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Andy, oyuncaklarını seven ve odasında koleksiyonunu yapan sevimli bir çocuktur. Andy, oyuncaklarının yanından ayrıldığı zaman oyuncaklar canlanmaktadır ve kendi aralarında oyunlar oynamaktadırlar. Andy'nin en gözde oyuncağı olan kovboy Woody, oyuncaklar arasında yönetici konumundadır ve yakında Andy'nin doğum günü olacaktır. Her doğum gününde kendilerine benzeyen bir oyuncağın hediye edilmesinden korkan oyuncaklar, bu doğum gününde de getirilen hediyelerin açılmasını merakla bekleyecekler ve hediyelerin içinden sadece son model bir oyuncak olan uzay kaşifi Buzz-lightyear çıkacaktır.





Buzz gelince Andy, O'nu Woody'nin yerine koyacak, Buzz ile daha çok ilgilenmeye başlayacak ve bu durum Woody'de kıskançlığa neden olacaktır. Kendisinden daha yeni bir model olan Buzz'i kıskanan Woody, kendisinin oyuncak olmadığını sanan Buzz'a bunu anlatmaya çalışsa da inanmayacak, sonrasında Woody'nin sebep olduğu bir kaza sonucu Buzz, pencereden aşağı düşecektir.

Bu sırada annesi ile pizza dünyası eğlence merkezine giden Andy, yanına giderken Buzz'u da almak isteyecek ancak bulamayınca Woody'i götürecektir. Aynı zamanda Woody, Buzz'a kötü davrandığı için odadaki bütün oyuncaklar tarafından dışlanmıştır ve O'nu artık aralarında istememektedirler. 

Andy, Woody ile pizza dünyasına giderken arabaya Buzz'da binecek ve durdukları bir benzincide Woody ve Buzz, kavga ederken arabadan aşağı düşeceklerdir. Sonrasında Andy ve annesi, araba ile benzinciden ayrılacak, Buzz ile Woody ise geride kalıp kaybolmuş olacaklardır. Ve ardından benzinciye gelen ve eğlence merkezine giden başka bir arabaya binerek Andy'nin bulunduğu yere ulaşmaya çalışacaklardır. Eğlence merkezine geldiklerinde, kendisini gerçek bir uzay kaşifi sanan Buzz, eğlence merkezindeki uzay aracı oyuncaklarını gerçek sanacak ve onlara binmeye çalıştığında, Andy'nin karşı komşusu olan ve oyuncaklara çok kötü davranan Sid isimli çocuk, bulundukları makinenin içinden Buzz ve Woody'i alacak ve evine götürecektir.






Evinde oyuncaklara çok kötü davranan ve onları parçalayan, patlayıcılarla patlatan Sid'in odasından kaçmaya çalışan Woody ve Buzz, odadaki parçalanmış oyuncakların görüntülerinden dolayı öncesinde onları yamyam sanacaklar ama sonrasında dostluk kuracaklardır.

Bu sırada Buzz, evin içindeki televizyondan kendisi ile ilgili reklamları izleyince gerçekten bir oyuncak olduğunu anlayacak ve bu durum O'nu çok üzecektir. Bunun üzerine her şeyden vazgeçen Buzz, Sid'in kendisini parçalamasını önemsemeyecek ancak Woody'nin desteği ile yeniden kendine gelecek ve Sid, Buzz'a bir havai fişek bağladığı sırada Woody ve diğer oyuncaklar bir plan yapıp Buzz'u da alarak evlerinden taşınmak üzere olan Andy ve diğer oyuncakların bulunduğu kamyona yetişmeye çalışacaklardır. 

Aksiyon ve komedi dolu bir kovalamaca sonunda Buzz'un sırtına takılı olan fişek sayesinde Andy'e ve diğerlerine yetişmeyi başaracaklar ve taşındıkları yeni evlerinde hep birlikte mutlu bir şekilde yaşamaya devam edeceklerdir. Kısa bir zaman sonra yılbaşı gelecek ve bu seferde Buzz, kendisini ikinci plana atacak olan yeni oyuncağı merak edecek ve Andy'e hediye olarak bir yavru köpek gelecektir. Böylelikle film son bulacaktır.

1995 yılında gösterime girmiş olmasına rağmen oldukça başarılı animasyon görüntüleri olan, yılların eskitemediği ve bir çok devam filmi bulunan, oldukça eğlenceli, komik ve aksiyon dolu sahneleri ile bir aile, macera, komedi ve animasyon filmidir.