Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Aralık 2019 Çarşamba

Sinema: Oyuncak Hikayesi 3 - Toy Story 3 - Kreşte Geçen Macera Dolu Bir Hikaye... / Konusu, Özeti, Afişler

Oyuncak Hikayesi 3 - Toy Story 3

Oyuncular; Tom Hanks, Tim Allen, Michael Keaton
Yönetmen; Lee Unkrich
Tür; Aile, Macera, Komedi, Animasyon

Konusu; Oyuncak Hikayesi serisinin 3. bölümünde şimdide üniversiteye gidecek olan Andy'in oyuncaklarının bir kreşe verilmesi ile gelişen komedi ve macera dolu olaylar konu alınmaktadır.

Özeti; Andy, artık büyümüştür ve üniversiteye gitmek zorundadır. Annesi, Andy'in yakında evden ayrılacağı için oyuncaklarını toplayıp ya tavan arasına koymasını yada kullanmadıkları varsa kreşe vermek için seçmesini isteyecektir. Andy, içlerinden sadece Woody'i üniversiteye götürmek için yanına alacak ve diğerlerini tavan arasına koyulması için poşete yerleştirecektir. Ancak annesi, içinde oyuncakların olduğu siyah poşeti çöp sanacak ve aşağıya çöp kutusunun yanına koyacaktır. Bu duruma çok üzülen oyuncaklar Andy'in kendilerini istemediğini düşünecek ancak öyle olmadığının gerçeğini sadece Woody'i bilecektir.






Çöp kamyonuna alınmadan poşetten çıkmayı başaran oyuncaklar, kreşe gitmeye karar verecekler ve Andy'in annesinin arabasındaki kreş için ayrılmış kutuya gireceklerdir. Bu sırada onları ikna etmeye çalışan Woody'de kutunun içinde kalacaktır ve hep birlikte kreşe gideceklerdir.

Kreşe geldiklerinde çeşit çeşit oyuncakların olduğunu ve bir sürü çocuğun bu oyuncaklarla oynadığını görünce çok sevinecekler ve kreşteki oyuncakların yöneticisi Yumoş ayı ile tanışacaklardır. Andy'in kız kardeşinin oyuncağı olan Barbie bebekte onlarla gelmiştir ve burada Ken ile karşılaşacaktır. Sonrasında kreşi gezen oyuncaklar, kreşin içinde bölümlere ayrılmış kısımlardan birinde kalacaklar ancak Yumoş'un onlar için seçtiği kısım oyuncaklara çok kötü davranan çocukların bulunduğu kısımdır ve Woody, aralarından ayrıldıktan sonra kendileri ile oynamaya gelen yaramaz çocukları görünce çok şaşıracaklar ve Buzz, Yumoş ile konuşarak kendi bölümlerini değiştirmesini isteyecektir. 

Ancak bu sırada kreşin içinde Yumoş'un herkese zorbalık yaptığını ve oyuncaklara kötü davrandığını öğrenecek, bunu öğrendiği sırada Yumoş ve ekibi Buzz'u yakalayacaklar ve fabrika ayarlarına döndürüp kendileri için çalışan bir asker yapacaklardır.





Diğer tarafta Andy'in yanına gitmek için dışarı çıkan Woody, dışarıda aksiyon dolu bir çok olay yaşadıktan sonra Bonnie isimli oyuncaklara çok iyi davranan sevimli bir kız ile karşılaşacaktır. Bonnie, Woody'i ağaçta asılı kaldığı yerden alacak ve evine getirecektir.

Evde Bonnie'nin diğer oyuncakları ile tanışan Woody, palyaço Chuckles'dan Yumoş hakkındaki gerçekleri öğrenecektir ve yeniden kreşe arkadaşlarını kurtarmaya gidecektir. Bu sırada Buzz'u da kendi tarafına çekmiş olan Yumoş, diğer oyuncakları isyan çıkardıkları için sepetlere hapsedecek ancak bu sırada kreşe gelen Woody, arkadaşlarını kurtarmak için bir plan yapacak ve kreşin içinde saat gibi işleyen güvenlik mekanizmalarını atlatarak sonunda çıkmayı başaracaklardır.

Ancak tam çıkış sırasında Yumoş'a yakalanacaklar, Yumoş'un sadık dostu olan dev bebek oyuncak Yumoş'un yaptıklarına katlanamayacak ve O'nu çöp kutusuna atacaktır. Bunun üzerine fırsat bularak kaçan oyuncaklar gelen çöp kamyonu tarafından alınacaklar ve çöplerin öğütüldüğü bir fabrikaya götürüleceklerdir. Burada öğütücülerden kurtulmayı başaracaklar ancak sonrasında yanma tehlikesi geçirecekler ve öğütücülerden kurtardıkları
Yumoş, onların yanarak yok olmalarına göz yumacaktır. Ama bu sırada olay yerinde olmayan 3 uzaylı sevimli oyuncak, arkadaşlarını bir vinç sayesinde bulundukları yerden alacaktır ve hepsi kurtulacaklardır.






Kendisine yapılan iyiliğe karşı kötülük yapan Yumoş ise, dışarı çıktığında bir kamyoncu tarafından bulunacak ve O'nu kamyonun önüne bağlayarak kullanacaktır.

Sonrasında Woody ve arkadaşları Andy'in evine gidecekler, yeniden kutuya girecekler ve Woody, kutunun üzerine tanışıp çok sevdiği Bonnie'e oyuncakları vermesi gerektiğine dair bir not yazacak ve Andy, bütün oyuncaklarını sevimli Bonnie'e verecektir. 

Artık yeni bir sahipleri olan oyuncaklar yeni arkadaşları ile çok mutlu bir şekilde yaşamaya devam edeceklerdir.

Bir çok sevimli ve yeni animasyon karakterlerini göreceğiniz, diğer bölümleri gibi oldukça komik ve eğlenceli olan serinin 3.filmi, beğenerek izleyeceğiniz bir aile, komedi, macera ve animasyon filmidir.