Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Aralık 2019 Çarşamba

Sinema: İnan Bana: Lisa McVey Olayı - Believe Me: The Abduction of Lisa McVey - Kaçırılarak Tecavüze Uğrayan Lisa'nın Gerçek Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

İnan Bana: Lisa McVey Olayı - Believe Me: The Abduction of Lisa McVey

Oyuncular; Katie Douglas, David James Elliott, Rossif Sutherland
Yönetmen; Jim Donovan
Tür; Suç, Polisiye, Biyografi, Dram, Gerilim

Konusu; Film, 17 yaşında iken kaçırılarak defalarca tecavüze uğrayan Lisa McVey'in, kendisini kaçıran seri katile karşı ters psikoloji uygulayarak hayatını kurtarmasını ve olay yeri hakkındaki zekice davranışları sayesinde katilin yakalanmasını sağlamasını konu almaktadır.

Özeti; Lisa, 17 yaşında anneannesi ve O'nun erkek arkadaşı ile aynı evde yaşamaktadır. Anneannesinin erkek arkadaşının tacizine maruz kalan Lisa, sorunlarını annesi ve anneannesinin bilmesine rağmen onlar tepki göstermeyecek, aksine Lisa'yı daha da mağdur hale sokacaklardır. Çalıştığı restorandan gece geç saatlerde eve gelmek zorunda kalan Lisa, bir gece öncesinden gördüğü arabanın şimdi kendisini takip ettiğini fark edecek ancak arabanın içinden inen şahıs, bisikletin üzerindeki Lisa'yı zorla alıkoyarak arabasına bindirecektir.





Lisa'yı kaçıran kişi bir seri katildir ve katil, arabanın içinde Lisa'ya tecavüz ettikten sonra gözleri bağlı bir şekilde yaşadığı eve götürecek ve burada yine defalarca Lisa'ya tecavüz edecektir. Gözleri bağlı bir şekilde evde alı koymaya devam ettiği Lisa, tuvalete gitme fırsatı bulacak, bu sırada her yeri inceleyecek ve özel bölgelere parmak izleri bırakacaktır.

Aynı zamanda saçından parçalar koparıp, tokasını da yatağın altına atan Lisa, bunların ileride katilin yakalanması için delil olabileceğini düşünmüştür ve katil ile konuşma yolunu seçerek, O'na ters psikoloji uygulaması yapmaya başlamıştır. Katilden hoşlandığını, yakışıklı bulduğunu, kadınlarla olan sorunları ile ilgili kendisini haklı bulduğunu v.b. bir çok konuda konuşmaya çalışan Lisa, bu davranışları ile katili yumuşatmayı başarmıştır.

Televizyonlardaki haberlerden Lisa'nın kaçırılmış olduğunu izlemesi üzerine korkan seri katil, Lisa'yı bir ormanlık alanda öldürmeye götürecek ancak Lisa'nın katilin psikolojisine hitap etmesi nedeni ile O'nu ormanlık alanda bırakarak kaçacaktır. Özgür kaldığını anlayan Lisa, kaçmaya başlayacak ve katil kararını değiştirip tekrar Lisa'nın peşine düşmüş olmasına rağmen O'nu bulamayacaktır. Anneannesi ile yaşadığı eve gelen Lisa, burada günlerdir polisin O'nu aradığını öğrenecek ve anneannesine kaçırıldığını söylemesine rağmen O'na inanmayacaklardır. Bu olay üzerine eve gelip Lisa'yı alan polislerde Lisa'nın teferruatlı olan açıklamalarını inandırıcı bulmayacaklar ve anneannesinin bu konu hakkında Lisa'nın yalan söylediğini belirtmesinden etkilenerek ilk başta polislerde Lisa'ya inanmayacaklardır. Çünkü anneannesi kendi suçlarının ortaya çıkmasından korkmaktadır.





Lisa'nın dikkat çekmek için böyle bir yalan söylediğini düşünen polisler, Lisa ile çavuş Larry Pinkerton'ın görüşmesi sonrasında tamamen fikirlerini değiştireceklerdir. Lisa'ya kendi kızı gibi davranan Larry, O'na inanmayı seçerek anlattıklarını dinleyecek ve Lisa'ya saldıran zanlının aylardır aradıkları ve bir çok kadını öldürmüş olan seri katil olduğunu anlayacaklardır.

Lisa, kaçırıldığı sırada gözleri bağlı olmasına rağmen geçtikleri yolları, çıktıkları merdivenleri hatırlamaktadır ve buna göre olay yeri incelemesi yapılarak katilin yaşadığı semte ulaşmayı başarırlar. Polislerin detaylı incelemeleri sonucunda teknik takibe yakalanan ve resmi çekilen katilin kimliğini onaylayan Lisa, sonrasında katilin yakalanmasını sağlamış olacaktır ve yakalanan katil, göz altına alındığında bütün suçlarını itiraf edecek ve yakalanma sebebinin kendisine farklı bir şekilde davranan Lisa'yı öldürmemiş olması olduğunu söyleyecektir. 

Tüm bu yaşananlar sırasında Lisa, aynı zamanda anneannesinin erkek arkadaşının tacizine uğradığını da itiraf etmiştir ve adam yakalanarak hapse atılmıştır. Sonrasında Lisa, amcası ve yengesinin yanında yaşamaya başlayacak ve anneannesi kadar ilgisiz ve sorumsuz olan annesinin yanından aldığı kız kardeşi ile  birlikte geçirdiği mutlu zamanın görüntüleriyle film son bulacaktır.






Lisa, bir kaç yıl daha amcası ve yengesi ile yaşadı. Sonunda hasretini çektiği aile sevgisi ve desteğine kavuştu.

Yıllar sonra Lisa, taciz suçlarında uzman şerif yardımcısı oldu ve çocukları koruma görevini üstlendi. Yetişkin bir kızı ve çok sevdiği bir torunu var. Lisa, kendisine kariyerinin bir numaralı kahramanı adını verdiği çavuş Larry Pinkerton ile arkadaşlığını hala sürdürüyor. Katil Bobby Joe Long ise idam zamanını bekliyor...

Yaşanmış gerçek bir olayın sahnelendiği filmde, Lisa'nın çektiği zorluklara ve sonrasında aylardır polislerin bulamadığı seri katilin yakalanmasına nasıl yardımcı olduğuna tanık olacaksınız. Heyecan ve gerilim dolu sahneleri ile suç, polisiye, biyografik dram ve gerilim filmidir.