Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Aralık 2019 Cuma

Sinema: Sevimli Canavarlar Üniversitesi - Monsters University - Mike ve Sullivan'ın Üniversite Yılları... / Konusu, Özeti, Afişler

Sevimli Canavarlar Üniversitesi - Monsters University

Oyuncular; Billy Crystal, John Goodman, Peter Sohn
Yönetmen; Dan Scanlon
Tür; Macera, Aksiyon, Komedi, Fantastik, Animasyon

Konusu; Sevimli Canavarlar serisinin ikincisi olan filmde şimdide Mike ile Sullivan'ın ilk tanıştığı üniversite yılları konu alınmaktadır.

Özeti; Mike, arkadaşları tarafından dışlanmış bir çocukluk geçirmiştir ve üniversite çağına geldiğinde okula başlamak için oldukça heyecan duymaktadır. Titiz, düzenli ve çalışkan bir öğrenci olan Mike, Randall ile oda arkadaşı olacaktır. Sonrasında dersler başlayacak ve sınıfa Sullivan girecektir. Oldukça dağınık ve tembel bir öğrenci olan Sullivan, sadece korkunç gözükmesine güvenmektedir. Dersler bittikten sonra Mike, odasında ders çalıştığı bir sırada Sullivan'ın küçük domuzu Mike'ın penceresinden odasına girecek ve Mike ile tanışmış olacaklardır.










Ve Mike'ın odasına giren domuz yüzünden çıkan kargaşa sonrasında Mike, kendini okulun bahçesinde düzenlenen bir partide bulacaktır. Burada kendilerini özel korkunç canavarlar olarak adlandıran bir grup öğrenci, Sullivan'ı kendi gruplarına almak isteyecekler ancak Mike, yine dışlanacaktır.

Korkunç gözükmediği gerekçesi ile Mike'ı aralarına almayacaklar ve bu durum Mike'ın hırs yapmasına neden olacaktır.

Sonrasında bütün sene boyunca final sınavı için canla başla çalışan Mike, final sınavları başladığı gün sınıfın içinde Sullivan ile tartışacaklar ve bu sırada çığlık kapsüllerinden birini parçalayacaklardır. Bu olayı gören dekan Hardscrabble, ikisini de korku bölümünden uzaklaştıracak ve çığlık kapsülü bölümüne verecektir. 

Bu durumu kabullenemeyen Mike, okulda düzenlenen korku turnuvalarına katılmaya karar verecek ve turnuvaya katılmak için kendisine hiç korkunç olmayan yaşlı Don, iki başlı Terri ve Terry Perry, çok gözlü Scott ve Art'ı takım olarak seçecek ancak bir kişi eksik olunca Sullivan'da
onlara katılacaktır ve 6 kişilik takımla turnuvaya girişe hak kazanacaklardır. Ve eğer kazanır iseler dekan Hardscrabble'dan istedikleri bölüme yeniden alınacaklarının sözünü almışlardır.






Ancak dekan Hardscrabble, Mike'ın ve takım arkadaşlarının korkunç olmadığını ve kesinlikle bu yarışmayı kaybedeceklerini düşünmektedir. Kendileri gibi beş takım ile yarışmalar başlayacak ve ilk yarışma zehirli tuzaklara takılmadan parkuru bitirmek olacaktır.

Bu yarışmada sonuncu gelen Mike'ın takımı O.K, hile yapan başka bir takımın elenmesi nedeni ile turu geçeceklerdir. Bu yarışma sonrasında arkadaşları ile takım olarak çalışması ve mücadele etmesi gerektiğini anlayan Mike, kendi bilgilerini onlarla paylaşacak ve bir takım olarak hazırlanacaklardır.

Sonraki yarışma ise, bir kütüphanenin içindeki her takıma ait bayrakları dev boydaki hırçın kütüphaneciye yakalanmadan almak olacaktır ve aksiyon dolu bir mücadele sonunda O.K takımı bu turu da geçecektir. Bu turu geçtikleri için diğer takımların yaptığı partiye katılma daveti alacaklar ancak diğer takımlar onları gece sonunda küçük düşüreceklerdir ve alay edeceklerdir.Tüm bunlara rağmen yılmayan O.K takımı, sonraki yarışmada dikkat ve becerilerini kullanarak finale kalmayı başaracaklardır. Finalde ise bir küçük çocuk simülasyonuna çığlık attırma yarışı yapılacaktır ve geriye sadece O.K ile diğer takım kalmıştır. Randall'de diğer takımdadır ve yarışma başladığında herkes simülasyona girecek ve son olarak simülasyona giren Mike, en yüksek derece ile çığlık yarışını takımına kazandıracaktır.






Ve O.K takımı büyük bir mutlulukla kupayı kazanacak ancak Mike, sonrasında simülasyonun ayarları ile oynandığını fark edecek ve bunu Sullivan'ın yaptığını öğrenecektir.

Sullivan, kendi takımlarının kazanması için hile yapmıştır ve Mike, bu durumu kabul etmeyecektir. Sonrasında Sullivan, takım arkadaşlarının da bundan rahatsız olduğunu anlayınca dekan Hardscrabble'a hile yaptığını açıklayacak ve okuldan kovulma cezası alacaktır. Ancak diğer tarafta kendisinin korkunç olmadığına üzülen Mike, okulda yasaklanmış bir kapıya girerek kendini ispatlamaya çalışacak ancak içeri girdikten sonra bu kapının dünyadaki bir çocuk yurduna açıldığını görecek ve buradaki çocuklar O'ndan korkmak yerine O'nu sevmeye çalışacaklardır. 

Bunun üzerine arkadaşını kurtarmak için Sullivan'da aynı kapıdan geçecek ve içeride Mike ile buluşarak, peşlerinde olan yetişkin polisleri korkutup attıkları çığlık sayesinde yeniden kendi dünyalarına dönebileceklerdir. Tüm bu olanları diğer taraftan izlemiş ve hayrete düşmüş olan Hardscrabble, yinede onları okuldan kovacaktır.  Ama Mike ile Sullivan, yine pes etmeyecek, okul dışında başka işlerle meşgul olarak üstün başarılar elde edecekler ve sonunda ilk filmdeki çalıştıkları fabrikada çığlık toplayıcılar olarak çalışmaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Korkunç olduğunu düşünen ama birbirinden sevimli ve sempatik olan canavarların dünyasına adım atacağınız, Mike ve Sullivan'ın gençlik yıllarındaki anılarının gösterildiği ve serinin ikincisi olan film, Disney Pixar yapımı bir macera, aksiyon, komedi ve fantastik animasyon filmidir.