Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Nisan 2020 Perşembe

Sinema: Fantastik Canavarlar 2: Grindelwald'in Suçları - Fantastic Beasts 2: The Crimes of Grindelwald - Bir Kişinin Kaderi Herkesin Geleceği... / Konusu, Özeti, Afişler

Fantastik Canavarlar: Grindelwald'in Suçları - Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Oyuncular; Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Johnny Depp
Yönetmen; David Yates
Tür; Aile, Fantastik, Macera

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde, ilk filmde tutuklanan Grindelwald isimli kara büyücü ile mücadele eden seherbazların ve Newt'in hikayesi
konu alınmaktadır.

Özeti; 1927 yılında Amerika New York Sihir Bakanlığı'nda Seraphina Picquery'in yönetiminde tutsak edilen Grindelwald, bulunduğu hapishaneden nakledilecektir. Oldukça ikna edici konuştuğu için büyü ile dilini almışlardır ve bu nakil işini bakanlık görevlisi Spielman üstlenecektir. Aynı zamanda Grindelwald'ın iş birlikçi büyücüsü Spielman için çalışmaktadır ve asasını getirmiştir. Grindelwald, kanatları olan atların arkasında tutsak bir şekilde yapılan nakil sırasında işbirlikçisi Abernathy ile yerini değiştirecek ve arabanın içindeki Grindelwald, yok olacaktır. O'nun yerine Abernathy geçecek ve asasını aldıktan sonra Spielman'ı araban atacak ve birlikte kaçacaklardır. Spielman ise son anda asası ile yaptığı büyü sayesinde ölümden kurtulacaktır.







3 ay sonra Newt, Britanya Sihir Bakanlığı'na gidecek ve üzerindeki seyahat engelinin kaldırılmasını isteyecektir. O'na kardeşi Theseus Scamander ile bakanlıkta çalışması
ve Grindelwald'ın aradığı Credence Barebone'u bulması şartı ile izin vereceklerdir.

Ancak Newt, bunu kabul etmeyecek ve bakanlıkta Grimmson'ı bu konuda görevlendirecektir. Bu sırada Grindelwald ise yandaşları ile Fransa Paris'e gitmiş ve bir aileyi katlederek evine yerleşmişlerdir. Burada bir Obscurial olan Credence'ı aramaktadırlar. 

Diğer tarafta Newt, Albus Dumbledore ile buluşmuştur ve Albus, O'na Grindelwald'un Paris'te olduğunu, Credence'yi aradığını, sevgiden uzak büyümüş olan Credence'nin gücü muhafaza edilmezse çok güçlü karanlık bir gücün ortaya çıkacağını ve buna engel olması için Credence'yi bulması gerektiğini söyleyecektir. Albus, geçmişte Grindelwald ile kan kardeşi oldukları ve bu büyünün etkisinde kaldıkları için Grindelwald'a zarar verememektedir. Aynı şekilde Grindelwald'da Albus'a zarar verememektedir ve Grindelwald'ın Credence'yi aramasının nedeni, kendisine baş rakip olan Albus'u öldürmesini sağlamakla ilgilidir. Bunun üzerine Newt'e Paris'te güvenebileceği ve yardım alabileceği bir simyacının evinin adresini verecektir ve Londra'da ki kendi evine giden Newt, fantastik varlıklarını besleyecek ve onlarla ilgilenecektir. Bu sırada yanına eski dostları Jacob ve Queenie Goldstein gelecek ve Queenie'in Jacob'a evlilik büyüsü yaptığını görecektir.






Newt, bunun doğru olmadığını düşünecek ve Jacob'da ki büyüyü bozacaktır. Jacob ise yasalara göre Muggle'ların ve büyücülerin evlenmesi durumunda Queenie Goldstein'ın hapse girmesinden korktuğu için evlenmek istememektedir.

Newt'in hoşlandığı seherbaz Tina ise, kısa bir zaman önce Newt'in kardeşi Theseus Scamander ve Leta Lestrange ile olan evlilik haberini, Newt'in evlilik haberi olarak duymuştur ve Newt'e kırgın olarak onlarla birlikte gelmemiştir. Aynı zamanda Queenie'de Tina'nın kartını gören Newt, O'nun Credence'yi aramak için Paris'e gittiğini anlayacak ve kısa bir zaman önce Queenie tarafından terk edilmiş Jacob ile birlikte kaçak yollardan Paris'e gideceklerdir. 

Tina ise Paris'te bir heykelin içinden büyücülerin boyutuna geçecek ve burada bir sirke denk gelecek, sirkte ise Cridence ve yılan şekline girebilen sevgilisi Nagini, kaçmaya çalışmaktadır ve isyan çıkarıp zorla tutuldukları sirkten kaçmayı başaracaklardır. Cridence, sevgiye muhtaç bir şekilde büyümüştür ve annesini aramaktadır. Bu sırada Tina, Yusuf Kama isimli safkan bir büyücü ile tanışacak ve Yusuf, Tina'yı kandırıp tutsak alacaktır. Paris'e gelen Newt ise, Tina'nın bulunduğu yerde büyü yaparak neler olduğunu görecek ve Yusuf'un izine ulaşacaktır. Yusuf, onları da Tina'nın olduğu yerde tutsak etmeye çalışacak ancak bunu başaramayacaktır. Newt, bu sırada sirkten kaçmış olan dev güzellikte Zomo isimli yaratığı kendi yaratıklar ailesine katacaktır.






Aynı zamanda Queenie'de Paris'e gelmiştir ve Sihir Bakanlığı'nda Tina'yı aramıştır ve bulamamıştır. Queenie'in yalnız kaldığı bu sırada, O'nu Grindelwald'un büyücülerinden biri bulacak ve evlerine getirecektir. Burada Grindelwald, Queenie'ye kendilerine katılmasını isteyecek ancak Queenie kabul etmeyince O'nu evden gönderecektir.

Bu sırada kaçmış olan Cridence, kimlik bilgisindeki bilgilere göre cüce bir hizmetçinin evine gidecek ve hizmetçi O'na annesi olmadığını söyleyecektir. Ancak bu sırada peşlerindeki Grimmson'un saldırısına uğrayınca Cridence'nin Obscurus büyüsü özelliği ortaya çıkacak ve Grimmson, kaçmak zorunda kalacaktır. Kaçan Grimmson, Grindelwald ile buluşacak ve bakanlıktan gizli O'na hizmet ettiği anlaşılacaktır. 

Bunun üzerine büyü bakanlığından bazı görevliler Hogwarts'a gidecekler ve orada Albus Dumbledore'u gizlice Newt'e görev verdiği ve Grindelwald'u yok etme çalışmasında bulunmadığı için suçlayacaklardır ve koluna büyü izleme kelepçeleri takacaklardır. Bu sırada Paris sokaklarında Grindelwald, bütün müritlerinin anlayabileceği şekilde bir çağrıda bulunacak ve onlarla toplanmaya karar verecektir. Aynı zamanda Grindelwald, Cridence'ye de ulaşmıştır ve kendi soyu ile ilgili bilgileri öğrenmesi için mezarlıktaki bu toplantıya O'nu da çağırmıştır. Newt ve Tina ise Cridence'nin yerini öğrenmek için bakanlığın kasasına gidecekler ve burada Leta Lestrange ile karşılaşacaklardır. Buradan gizlice bilgi çalmaya geldiklerini anlayan bakanlık görevlisi, metagot denilen ve saldırdıkça çoğalan kedi benzeri yaratıklarla onlara engel olmaya çalışacak ve Newt, Tina ve Leta, bavulundaki Zomo isimli dev yaratık sayesinde bakanlıktan çıkmayı başaracaklardır ve hep birlikte Grindelwald'un toplantı yaptığı mezarlığa gideceklerdir.






Mezarlıkta Yusuf Kama ile karşılaşacaklar ve Cridence'yi öldürmeye çalışan Yusuf, bildiği gerçekleri anlatacaktır. Lestrange isimli bir büyücü, Yusuf'un safkan olan annesini arzulamış ve büyü ile O'na sahip olmuştur. Bu birliktelikten bir çocuk Dünya'ya gelmiştir ve annesi doğum sırasında ölmüştür.

Bu kız çocuk Leta'dır ve babası O'nu hiç sevmemiş ve ilgilenmemiştir. Bunun üzerine bir evlilik daha yapmış ve bu seferde Corvus isimli bir erkek çocuk Dünya'ya gelmiştir. O'nu çok seven babası, düşmanlarından saklamak istemiştir ve bu çocuğun Cridence olduğunu düşünmektedirler.
Ve Yusuf'un da babası, O'na baba Lestrange'ın en sevdiği kişiyi öldürmesi ile ilgili görev vermiştir ve Yusuf, Cridence'yi bu yüzden öldürmek istemektedir. Ancak orada bulunan Leta, bu hikayedeki yanlışlığı düzeltecek ve gerçek Corvus'un öldüğünü söyleyecektir. 

Babası Leta ile bebek olan Corvus'u saklamak için başka bir yere göndermek istemiş ve çıktıkları gemi yolcuğunda çok ağlayan Corvus'u başka bebekle değiştiren Leta, sonrasında batan gemide gerçek Corvus'un öldüğünü görmüştür. Cridence ise değiştirdiği ailenin çocuğudur, Lestrange'ın oğlu değildir. Bu gerçekleri öğrendikten sonra çevrelerinde Grindelwald'un safkan büyücülerinin toplantıya başladığını görecekler ve onlarda toplantıya katılacaklar, Grindelwald'u dinleyeceklerdir. Queenie ve Jacob'da buradadır ve ardından büyü bakanlığından seherbazlar da gelecektir.






Grindelwald, bütün müritlerine Muggle'ların savaş ve şiddet yanlısı olduğunu, yakında Dünya'yı atom bombaları ile yok edeceklerini söyleyerek, Muggle'lara düşmanlık içeren telkinlerde bulunacaktır.

Bu sırada seherbazlardan biri, kendisine saldırmak üzere olan müritlerden birini öldürünce, şiddet yanlısı olarak seherbazları gösteren Grindelwald, bütün müritlerine bu olayı yaymaları için gitmelerini söyleyecektir. Herkes gittikten sonra tek kalan Grindelwald, oldukça etkili bir büyü yaparak mavi alevler içinde bazı seherbazları öldürecek ve Cridence ile Queenie'de O'na katılacaktır. 

Bu sırada Leta ise Grindelwald'u öldürmek isteyecek ve yaptığı oyun sonucunda kendi hayatını kaybedecektir. Yapmak istediklerini yapan Grindelwald, Paris'ten ayrılırken tüm Paris'i yok edecek olan büyüsünü yapacak ancak Newt, kardeşi Theseus, Tina ve bir kaç seherbaz, sonrasında kendilerine katılan Albus'un
kadim dostu olan simyacı Melusine ile bu büyüye engel olacaklar ve Paris'i yok olmaktan kurtaracaklardır. Bu olaylar sırasında Newt'in hırsız yaratığı Grindelwald'tan Albus ile olan kan sözü büyüsünü çalmıştır ve bunu gören Newt, neden birbirlerine zarar veremediklerini anlayıp Albus'un yanına Hogwarts'a gitmiştir. Burada elindeki kelepçeleri çıkarılan Albus, kan büyüsünü görecek ve bozmaya çalışacaktır.








Diğer tarafta kendi ekibi ile Avusturya Nurmengard Kalesi'ne giden Grindelwald, burada Cridence'nin yavru anka kuşunun bir anda büyümesini sağlayacak ve O'na hediye bir asa vererek, ismini Aurelius Dumbuldore koyacaktır ve böylelikle film son bulacaktır.

Serinin ikincisi olan filmde Harry Potter filmlerinden bildiğimiz cadılık ve büyücülük okulu Hogwarts'a, prof. Minerva McGonagall ve Albus Dumbledore'un gençlik yıllarına da tanık olacaksınız. Hapisten kurtulan kara büyücü Grindelwald ile yaşanan mücadelelerin konu edildiği, yine birbirinden renkli ve eğlenceli fantastik karakterlerin olduğu, aile ve fantastik macera filmidir.