Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Nisan 2020 Perşembe

Yaratık Serisi - Yaratık Alien 1, 2, 3, 4, 5, 6 Film Özetleri - Alien Series


Yaratık - Alien

Oyuncular; Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt
Yönetmen; Ridley Scott

Özeti; Film, uzaydan Dünya'ya maden taşıyan ve 7 kişilik mürettebatı olan ticari bir uzay gemisinin içine oldukça vahşi ve tehlikeli bir yaratığın girmesi ile gelişen gerilim dolu olayları konu almaktadır.



Yaratık 2: Yaratığın Dönüşü - Aliens - Alien 2

Oyuncular; Sigourney Weaver, Michael Biehn, Carrie Henn
Yönetmen; James Cameron

Özeti; Serinin birinci filmine kaldığı yerden devam edilen filmde uzay aracı ile uyuma kapsülünde olan Ripley, 57 yıl sonra bir uzay istasyonu tarafından bulunacaktır ve Hadleys Hope isimli koloninin bulunduğu yaratıkların gezegenine yeniden giderek gerilim dolu anlar yaşamak zorunda kalacaktır.



Yaratık 3 - Alien 3

Oyuncular; Sigourney Weaver, Charles S. Dutton, Charles Dance
Yönetmen; David Fincher

Özeti; Serinin üçüncüsü olan filmde Ripley, Newt, Hicks ve android Bishop, uyuma kabinlerinde uzayda yol alırken gemilerinde ortaya çıkan yaratık, geminin arızalanmasına ve Fury isimli içerisinde azılı suçluların bulunduğu bir hapishanenin olduğu gezegene düşmesine neden olacaktır.



Yaratık 4: Diriliş - Alien 4: Resurrection

Oyuncular; Sigourney Weaver, Winona Ryder, Dominique Pinon
Yönetmen; Jean-Pierre Jeunet

Özeti; Serinin dördüncüsü olan filmde Ripley'in ölümünün üzerinden 200 yıl geçmiştir ve Usm Auriga isimli bir tıbbi araştırma tesisinde, Ripley'in kan örneğinden klonunu yapacaklardır ve içinden kraliçe yaratığı çıkarmayı başaracaklardır.



Prometheus

Oyuncular; Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron
Yönetmen; Ridley Scott

Özeti; Film, Peter Weyland isminde bir iş adamının 2093 yıllarında, 17 kişilik bir mürettebat ile bir bilim araştırma gemisi hazırlayarak, evrende bilinmeze yolculuk edip, neden, nasıl ve kimin insanoğlunu yarattığı üzerine bilgiler toplaması amacıyla çıkılan yolculukta uzaylı yaratıklarla karşılaşmaları ile gelişen olayları konu almaktadır.



Yaratık: Covenant - Alien: Covenant

Oyuncular; Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup
Yönetmen; Ridley Scott

Özeti; Alien serilerinin 5. olan Prometheus'un devamı niteliğinde olan filmde bir kolonileşme gemisi olan Covenant, 2104 yılında 2000 kolonici, 1130 insan embriyosu ve 15 mürettebatı ile Origae 6 gezegenine doğru yol almaya başlamışlardır ancak yol üzerine uğradıkları bir gezegende Elizabeth ve David'in izini bulacaklardır.