Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Nisan 2020 Pazar

Sinema: İkinci Şans - Kavga İle Başlayan Bir Aşkın Öyküsü... / Konusu, Özeti, Afişler

İkinci Şans

Oyuncular; Özcan Deniz, Nurgül Yesilçay, Afra Saraçoglu, Mesut Can Tomay
Yönetmen; Özcan Deniz
Tür; Romantik, Dram

Konusu; Film, kavga ile başlayan tanışmalarından sonra birbirlerine aşık olan Cemal ve Yasemin'in aşk dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Yasemin, kızı Çiçek ile birlikte yaşayan, eşinden ayrılmış, çocuklar için oluşturulmuş bir dernekte görevli, aynı zamanda özel bir okulda matematik dersleri veren bir öğretmendir. Cemal ise yıllardır kendi emeği ile büyüttüğü restoranında çalışan, Mahmut isimli oğlu ile birlikte yaşayan bir iş adamıdır. Mahmut ile internette tanışan Çiçek, bilgisayarda sohbet ettikleri bir gün ellerinde olmadan sohbete Yasemin ve diğer tarafta Cemal'de dahil olacaklardır ve ikisi de kendi çocukları adına birbirleri ile konuşmaya başlayacaklardır. Kızı adına konuşan Yasemin, Mahmut'un olgun cevaplarını görünce çok sevinecek ancak diğer tarafta Çiçek ile konuştuğunu sanan Cemal, Yasemin'in yaşını sorması üzerine yanlışlıkla 44 yazacaktır. 








Bu cevap sonrasında şüphelenen Yasemin, buluşmak isteyecektir ve Cemal, Çiçek'in geleceğini umut ederek restoranda randevu verecektir. Restorana giden Yasemin, kızını Cemal'in beklediğini sanacak ve öfke ile O'na davranmaya başlayınca, Cemal'de Yasemin'i kendi kız arkadaşının annesi sanacaktır ve ortalığı birbirine katan Yasemin, kızından uzak durmasını söyleyerek restorandan ayrılacaktır. 

Eve geldikten sonra yaşananları kızına anlatan Yasemin, kamera ile Mahmut'la görüşecek ve yaşananların yanlışlık olduğunu anlayacaktır. Bunun üzerine bir araya gelecekler ve Yasemin, Cemal'den özür dileyecektir. Ancak Cemal özür dilemeyince sinirlenip restorandan ayrılacaklardır.

Sonraki günlerde, Diyarbakır'da annesinin yanında yaşarken üvey babası ile ilgili sorunlar yaşayıp İstanbul'a babasının yanına gelen Mahmut, babasının annesi ile telefon görüşmelerine şahit olacak ve kendisini istemediklerini düşünecektir. Yasemin ise bağlı olduğu derneğin bulması gereken bina işleri ile ilgilenmektedir ve bu sıralarda Cemal'in restoranını taşımak istediği binaya denk geleceklerdir. Bu binanın ihalesini almaları gereken kişinin Cemal olduğunu öğrendiği sırada derneğe gelen Cemal, kendisinden geçen gün yaşananlar için özür dileyecek ve almak istedikleri binanın sahibi olan Cemal'i gören Yasemin'in iş arkadaşları, binanın ihalesini kendilerine vermesi için Yasemin'i görevlendireceklerdir. Mecburen bunu kabul etmek zorunda kalan Yasemin, sonraki gün Cemal'in evine gidecek ve evde Cemal'in hasta olduğunu görecektir. Ve O'nu böyle görünce ayağa kalkmaya hali olmayan Cemal için şifa olacak karışımlar hazırlayacak ve sonrasında uyuya kalınca, O'na bakıcılık yapmak zorunda kalacaktır. 








Bu sürede kendisi de yorgun düşünce uyuya kalacak ve hemen yanında uyuyan Cemal, uyku sırasında Yasemin'in göğsünü tutacaktır. Eve gelen Mahmut, onların bu durumunu görecek ve Çiçek'e de kameradan izletecektir. Sonrasında kendine gelen Yasemin, Cemal'in elini göğsünde görünce heyecanlanıp evden kaçacaktır. 

Ertesi günlerde kendine gelen Cemal, Yasemin'i arayacak ve kendisine hasta iken yardımcı olduğu için O'nu restoranında yemeğe davet edecektir. Aslında bu yemekte Cemal'e ihaleden bahsetmeyi de düşünen Yasemin, gece güzel geçince ihaleden bahsetmeyi unutacak ve mutlu bir şekilde evine geri dönecektir. Ertesi gün arkadaşlarının zorlaması ile yeniden ihale için Cemal'i arayacak ve Cemal, Yasemin'i konuşmak için yemeğe davet edecektir. 

Akşam arkadaşları ile birlikte yemeğe giden Yasemin, ihaleden Cemal'e bahsettiklerinde olumsuz cevap alınca, ve bu konunun çocukların geleceği ile ilgili olması nedeni ile Cemal için,
'' Kendi oğluna çocuğum demeyen adamdan ne bekliyoruz ki '' şeklinde yorum yapacak ve hep birlikte evden ayrılacaklardır. Cemal, henüz baba olmayı kabullenememiştir ve oğlu ile arası çok yakın değildir. Bu yaşananlardan etkilenen Cemal, ertesi gün Yasemin'in katıldığı bir davete gidecek ve yaşanan duygu yüklü anlar sonrasında birlikte olmaya başlayacaklardır. Artık sürekli görüşmeye, buluşmaya başlayacaklar ve birbirlerine aşık olacaklardır. Ancak bu sırada Mahmut, babasını terk edecek ve Yasemin'in de eski eşi eve gelerek O'na eski günlerini hatırlatacaktır. Eski eşinin kendisini aldatması yüzünden ayrılmış olan Yasemin, Cemal ile evinde oturdukları bir gece, Cemal'in cep telefonuna bir kadından
mesaj geldiğini görünce, O'nu hiç bir şey söylemeden terk edecektir ve ancak sonrasında telefona bakan Cemal, gerçekleri anlayacaktır.










Bu olaylar üzerine Mahmut'un evi terk ettiğini öğrenen Cemal, O'nu havalimanında yakalayacak ve yaşanan duygu yüklü anlar sonrasında kendi hatalarını anlayıp, daha iyi bir baba olacağına dair söz verecektir. Ardından cep telefonu numarasını değiştirecek ve hayatına yeni bir sayfa açmaya karar verecektir. 

Cemal, ne kadar özür dilese de iletişime geçmeyen Yasemin, kızının mezuniyeti sonrasında Ayvalık'ta ki annesinin yanına gidecektir ve bunu bilen kızı Çiçek, Mahmut'a haber verecek ve babasının engel olmasını isteyeceklerdir. Yasemin gitmeden O'nu yakalayan Cemal, Yasemin'e değiştiğini ve kendisi ile evlenmesini söyleyecektir. Ancak Yasemin, O'nun hayatını ve ideallerini kendisi için çok karışık ve büyük bulacak, daha sade bir hayat istediğini söyleyerek zorda olsa O'nu terk edecektir. 

Yasemin, Ayvalık'a gittikten sonra Cemal, restoranını oğlunun üzerine yapacak, derneğin istediği binayı onlara verecek ve her şeyini geride bırakıp, Yasemin ile yeni bir hayata başlamak için peşinden Ayvalık'a gidecektir. Ve Ayvalık'ta özlem ile buluşan Cemal ve Yasemin'in görüntüleri ile de film son bulur.

Meral Okay'ın anısına ithafen hazırlanmış filmde, kavga ile başlayan bir aşkın hikayesine tanık olacaksınız. Nurgül Yeşilçay ve Özcan Deniz'in baş rollerinde yer aldığı Türk romantik dram filmidir.