Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Nisan 2020 Pazartesi

Sinema: Luis ve Uzaylı Dostları - Luis and the Aliens - Yalnız Bir Çocuğun Uzaylılarla Yaşadığı Maceralar... / Konusu, Özeti, Afişler

Luis ve Uzaylı Dostları - Luis and the Aliens

Oyuncular; Callum Maloney, Dermot Magennis, Ian Coppinger
Yönetmen; Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein
Tür; Aksiyon, Komedi, Macera, Aile, Animasyon

Konusu; Film, Ufoloji bilimi ile çok fazla zaman geçirdiği için çocuğunu ihmal eden bir babanın yalnız oğlu olan Luis'in, uzaylılarla yaşadığı macera ve komedi dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Luis, Armin isimli Ufolog olan babası ile yalnız yaşamaktadır. Annesi vefat etmiş ve babası da kendisini tamamen işlerine vermiştir. Oldukça sorumsuz bir babalık yapan Armin, çocuğunun doğum gününü bile hatırlamamış, dağınık ve pislik içindeki ev düzeni ve mahallede aslı olmayan uzaylı bildirimleri yüzünden çocuk aile kurumuna komşuları tarafından şikayet edilmiştir. Çocukken bir uzaylı karşılaşması yaşayan Armin, o günden sonra kendisini uzaylıları araştırmaya adamıştır ve evinde dev bir teleskop, uzaylıları algılayan bir sinyal aleti ve onların kötü olduğunu düşündüğü içinde, uzaylıları dondurmak için dondurucu bir silahı vardır.








Tam bu sıralarda Dünya'nın yakınlarına Kozmik Kervan gemisi ismi ile galakside yolculuk yapan Amanın isimli uzaylı varlıklar gelecektir. Dünya'nın yakınlarında bulundukları bu sıralarda, gemilerinde Dünya'nın televizyon programlarını izleyecekler ve bir alış veriş kanalında Nubbi Dubbi isimli titreşimli masaj minderini almayı çok isteyeceklerdir. 

Bunun üzerine çıkarma araçları ile diğerlerinden habersiz olarak 3 uzaylı, Dünya'ya gelmeye karar vereceklerdir. Dev bir ana gemide bulunan Amanın'lar oldukça renkli, bir çok gözü olan, eğlenceli, elastik, parçasını aldıkları varlıkların kılıklarına girebilen, komik varlıklardır. Dünya'ya iniş sırasında çıkarma araçları, Luis'in babasının evindeki sinyal aletini algılayacak ve Luis'in evinin yakınlarına zorunlu olarak iniş yapacaklardır. 

Onları inerken gören Luis, araçlarının düştüğü yere gidecek ve onlarla tanışacaktır. Bu sırada ise Luis'i çocuk aile birliğinden yetkili olduğunu
söyleyen Ms. Diekendaker, ısrarla Luis'i almak isteyecek ve okul müdürü ile evine gelecektir. Luis ise 3 Amanın ile tanışmış, hemen dost olmuşlardır ve araçlarını ahıra saklayıp, her evde sinyal aleti olduğunu sandıkları için Luis'in karşı komşularının evine girmişlerdir. Uzaylıları gören Luis ise, bu durumu babasına anlatmak isteyecek ancak babası uzaylıları düşman gördüğü için bundan vazgeçecektir. Diğer tarafta ise karşı komşunun evine giren uzaylılar, açtıkları televizyonda Nubby Dobby'i görecekler ve evde kimsenin olmayışını fırsat bilerek yanlarına gelen Luis'e Nubby Dubby'i sipariş ettireceklerdir. 








Evde Nubby Dubby'i beklerlerken evin hizmetçisi gelecek ve ondan saklanmak için, evin sahiplerinin tarakta ki kıllarını kullanarak onların kılığına girecekler ve birbirinden komik olaylar sonrasında hizmetçiyi bayıltmak zorunda kalacaklardır. 

Bu sırada ise Luis'in okuldan müdürü ve Ms. Diekendaker, bay Armin ile görüşmeye gelecek ancak Luis, uzaylıların şekil değiştirme yeteneklerine tanık olunca, onlara oyun oynamaya karar verecek ve uzaylılar, babasının kılığına girerek okul müdürü ve Ms. Diekendaker'i Luis'in yatılı okula gitmeyeceğine dair ikna edeceklerdir. 

Ancak okuldan müdürü ve Ms. Diekendaker, evden çıktıklarında gerçek bay Armin'i görecekler ve onların peşine düşmeye başlayacaklardır. Aksiyon ve komedi dolu bir kovalamaca sonunda uzay araçları ile kaçmayı düşünen Amanın'lar, araçlarının bozulduğunu anlayınca Luis'in evindeki sinyal aleti ile ana gemilerine kendilerini almaları için sinyal gönderecekler ve 45 dk. sonrası için ana gemileri ile buluşma yeri belirleyeceklerdir. Babasının kendisi ile ilgilenmediği için uzaylılarla gitmeyi düşünen Luis, babasına veda mektubu yazacak ve onlarla birlikte Ejder Tepe'sine ana geminin kendilerini alması için gideceklerdir. Ancak arabayı süremeyince geldikleri evin oğlu Marlon'a anne ve babasının taklidini yaparak arabayı kullandıracaklar ve Ejder Tepe'sine gideceklerdir. 










Bu sırada ayılan hizmetçi, eve yeni gelen Marlon'un anne ve babası ve bay Armin'e
gerçekleri anlatacak ve yanlarında okuldan müdürü ve Ms. Diekendaker'de varken, Nubby Dubby'i getiren kargo dolmuşuna binerek peşlerinden gideceklerdir. 

Burada Luis ve uzaylılar ana gemiye binmek üzereler iken, Luis'in babası Armin, okuduğu mektup sonrasında pişman olmuştur ve Luis'e gitmemesini söylemiş, O'ndan özür dilemiştir. Duygulanan Luis, gitmekten vazgeçecek ancak kısa bir süre sonra kendileri ile gelen Ms. Diekendaker'in, Tonton gezegeninden gelen ve çocukların göz yaşını toplayan canavar bir uzaylı olduğunu öğreneceklerdir. 

Yalnız çocukların göz yaşlarının çok kıymetli olduğu gezegenleri için çalışan Ms. Diekendaker, o sırada yanlarına gelen galaksi güvenli için çalışan dondurmacı kılığındaki uzaylı tarafından yakalanacaktır. Ancak dönüşen Ms. Diekendaker, herkese gerilim dolu anlar yaşatacak ve sonunda Luis tarafından dondurucu silah ile dondurulacaktır. Bu olay sonrasında Luis'in babası ile arası çok
iyi bir hale gelecek ve uzaylılarda Nubby Dubby masaj minderini alarak ana gemileri ile Dünya'dan ayrılacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

Rengarenk ve birbirinden eğlenceli ve komik uzaylı varlıkların olduğu, oğlu ile ilgilenmeyi unutmuş bir babanın yaşananlar sonrasında yeniden oğlunun kıymetini anlaması gibi güzel olayların yaşandığı aksiyon, komedi, macera, aile ve animasyon filmidir.