Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Batman Başlıyor - Batman Begins, Batman 1 - Bruce Wayne'nin Batman Oluş Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Batman Başlıyor, Batman Begins, Batman 1

Oyuncular; Christian Bale, Katie Holmes, Michael Caine
Yönetmen; Christopher Nolan
Tür;  Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Bruce Wayne ismindeki bir çocuğun yarasalarla olan acı tecrübelerinden sonra büyüyüp, yaşadığı şehir olan Gotham şehrine adalet ve düzen getirmek için, yarasa sembolünü kullanarak suçlularla mücadele eden Batman isminde bir süper kahraman yaratmasını ve bu sırada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Bruce, küçükken bir yarasa mağarasına düşmüş ve bu olay sonrasında içinde yarasalara karşı korkular beslemeye başlamıştır. Bu dönemlerde Gotham şehrinin mafyaları tarafından annesi ve babası da gözleri önünde öldürülür. Babası, Gotham şehrine çok iyilikleri dokunmuş başarılı ve Wayne şirketlerinin sahibi olan büyük bir iş adamıydı ve sonrasında bütün mirası, tek çocuk olan Bruce'a kalmıştır.





Ama Bruce, yaşadıklarından etkilenip, hayatı, yaşamı, suçluları anlamak ve öğrenmek için bütün bu servetini bırakıp, yalnız başına dünyayı dolaşmaya çıkmıştır ve bu sırada yaptıkları yüzünden, suçsuz yere bir hapishaneye girmiştir.

Bu hapishanede O'nu, Gölgeler Birliği isminde dünyayı yönettiklerini söyleyen, gizli bir kuruluşun lideri olan Ducard bulur ve O'na güçlerini geliştirebileceğini, daha üstün bir insan olabileceğini, ve bunun için kendilerine katılmasını önerir. Sonrasında kendisinin Himalayalar'ın tepesine nadir bir çiçeği bularak gelmesini ister. 

Bunun üzerine Bruce, bu teklifi kabul eder ve çiçeği de bulup, tepeye birliğin mekanına gider. Burada O'na çok zorlu eğitimler verirler, dövüşmeyi, saklanmayı, bir çok savaş taktikleri öğretiler ve son olarak, derslerinin son aşaması olarak, bir suçlu insanı öldürmesini isterler. Katil olmadığını, bu kişinin adalet önünde yargılanması gerektiğini söyleyen Bruce, Gölgeler Birliği ile kavgaya girişecek ve mekanlarını yakıp, kaçacaktır. Ve Bruce'ın amacı artık Gotham şehrine adalet getirmek olur. Gölgeler Birliği ise, daha önce bir çok şehri içerisindeki insanların yozlaşmış olduğunu düşündüğü için yok etmiştir ve sıra Gotham şehrindedir.





Gotham şehrindeki evine, şirketlerine giden Bruce, burada çocukken düştüğü mağarada kendisine özel bir alan dizayn edecektir.

Özel tasarımlı ve koruma özellikleri olan elbiseler hazırlar, çok özel ve güvenlikli bir arabası olur, araçlar ve silahlar yapar, sonunda artık yarasa sembolü olan bir süper kahraman olarak Batman doğmuş olur. 

İlk önce Gotham şehrindeki en büyük mafyayı yok edecek, ardından bu mafya ile çalışan doktorun oyunlarını anlayacak ve sonunda bu oyunların yine Gölgeler birliğine çıktığını görecektir. Gölgeler birliğinden Ducard, ölmemiştir ve belirli bir zaman sonra gelip Batman'ı bulacaktır. Aynı zamanda Gölgeler Birliğinin amacı ise; Himalayalar'da ki nadir yetişen bir çiçekten elde ettikleri kimyasallarla, insanlar arasında korku ve panik yaratıp birbirlerini öldürmesini sağlamaktır. Bu çiçekten halüsinasyonlar gösteren bir zehir yapmışlardır ve bu zehir sadece gaz yoluyla insanda etkisini gösterebilmektedir. Bu yüzden Wayne şirketlerinin savaş için geliştirdiği mikro dalga ışın yayan bir aleti çalarlar. 





Bu alet yaydığı mikro dalga ışınlarla çevredeki bütün suyu buhara çevirmektedir ve buda Gölgeler Birliğinin yapmayı düşündükleri amaçları için çok uygundur.

Hazırladıkları zehri, şehrin su şebekesine katmışlardır ve bu aleti çalıştırdıkları zaman bütün sular buharlaşacak, bu buharı insanlar soluyacak ve insanlar korku ve panik 
içinde birbirlerini yok edeceklerdir, böylece Gotham şehri de yok olacaktır.

Belirli bir mahallede bu planlarını uygulamış olsalar da, hem bu zehrin antidotunu yapmışlardır, hemde Batman bütün şehre zehrin yayılmasını engelleyecektir ve sonrasında ise Ducard, ölecektir. Bu yaşanan olaylardan sonra Batman, artık şehirde kahraman olarak anılmakta ve gökyüzünde O'nu temsil eder şekilde projeksiyonla yarasa sembolü bulunmaktadır. Ama film sonlanırken yeni bir düşmanın varlığı ortaya çıkacak ve bunun kim olduğunun anlaşılması ile film sona erecektir. Bu kişi ise işlediği bütün suç yerlerine kartını bırakan Joker'dir.

Aksiyon, heyecan, dram ve bilim kurgunun içinde bolca bulunduğu, yıllardır başka başka şekillerde yapımlarını izlemeye alıştığımız, okuduğumuz Batman karakterinin nasıl ortaya çıktığını anlatan aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.