Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Temmuz 2019 Pazar

Sinema: Tully - Bir Anne ve Hayali Bakıcısı... / Konusu, Özeti, Afişler

Tully

Oyuncular; Charlize Theron, Mackenzie Davis, Ron Livingston
Yönetmen; Jason Reitman
Tür; Psikolojik, Dram

Konusu; Film, Mario isminde 2 çocuk annesi ve 3. çocuğuna hamile olan bir kadının, çocuk bakımı ve yaşam koşuşturmasının ağırlığı nedeni ile depresyona girmesi sonucu, kendi ürettiği Tully ismindeki bir hayali bakıcı ile arasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Mario, eşini seven iki çocuk annesidir ve 3. çocuğuna da hamiledir. Çocukların biri, sorunları olan özel bir çocuktur ve bu sorunları yüzünden okulu ile problemler yaşamaya başlamıştır. Bu hamilelik döneminde, bütün çocukların sorumluluğunu kaldıramayacağını düşünen Mario'nun kardeşi, O'na bir bakıcı tavsiyesinde bulunur.





Ne kadar Mario, bu duruma karşı olsa da zaman geçtikten sonra doğum yapacak ve çok yorulması sonucu bakıcıyı kabul edecektir.

Eve gelen Tully ismindeki bakıcı genç ve dinamik, aynı zamanda bebekle olduğu gibi, Mario ile de ilgilenmek isteyen bir bakıcıdır. Mario uyurken evi temizler, çocuklar için kekler yapar, eşi ile olan sorunlarını düzeltmeye çalışır, ve bunun gibi, Mario'nun kızı olan Miya ile ilgilenmenin dışında, aile danışmanı gibi Mario'nun hayatı ile de ilgilenmektedir. Bu duruma çok alışan Mario, uzun zaman sonra rahatladığını düşünecek ve bakıcıdan çok memnun kalacaktır.

Ancak bir gece Tully, Mario ile gece dışarı çıkmak ister ve iki yakın dost olarak gece barlara, eğlence mekanlarına takılırlar. Burada bolca eğlendikten ve bolca alkol içtikten sonra Tully, Mario'ya artık ayrılması gerektiğini söyler ve bu duruma çok üzülen Mario, kabul etmez, ne kadar fikrini değiştirmeye çalışsa da bunu başaramaz, ve evlerine geri dönerken alkolün etkisi ile arabada uykuya dalan Mario, kaza yapar ve köprüden bir gölün içine düşerler. Sonrasında, gölün içinden deniz kızı görüntüsü ile Mario'yu Tully kurtaracak ve Mario, hastaneye kaldırılacaktır.




Hastanede kendine gelen Mario, kendisini ziyarete gelen Tully ile son kez konuşur ve anlaşılır ki Tully, aslında Mario'nun kendi ürettiği hayali bir kişiliktir ve böyle biri hiç olmamıştır. Böylelikle film son bulur.

Durağan bir temposu olan film de, anneliğin ne kadar zor bir görev olduğunu anlıyor ve bu durumun ağır depresyonlara sebep olabileceğine tanık oluyoruz. Sanırız anne olanların bu durumu çok daha iyi anlayabileceği tam bir duygusal, psikolojik dram filmidir.