Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Temmuz 2019 Salı

Sinema: Uzay Oyunları - Ender's Game - Masum Bir İstila Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Uzay Oyunları, Ender's Game

Oyuncular; Harrison Ford, Asa Butterfield, Hailee Steinfeld
Yönetmen; Gavin Hood
Tür; Macera, Savaş, Bilim Kurgu

Konusu; Film, 2070 yılı dünyasında geçmektedir ve bu yıllarda dünyaya saldıran Bugger ismindeki uzaylı varlıkları, insanların çok zeki olan çocukları kullanarak yok etmek için gösterdikleri çabaları konu almaktadır.

Özeti; Ender Wiggin, Bugger isimli uzaylı saldırısından sonra, uzaylılar ile ilgili savaş konusunda eğitim vermeye başlayan bir okulda başarılı bir öğrencidir ve bu başarısı çevresindeki kişiler tarafından, hatta erkek kardeşi tarafından bile kıskanılmaktadır. İnsanlar Bugger isimli uzaylı varlıkların bir kere ağır saldırısına maruz kalmış ve milyonlarca insanı kaybetmişlerdir. Ama herkes saldırdıklarını sanmışlardır, aslında durum çok daha başkadır.









Bunun üzerine gelecekte olan yeni saldırılar için ülkedeki en zeki çocukları toplamışlardır ve çocukların bu uzaylı varlıkların zihinlerini anlamaya yatkınlığı daha çok olduğu için kullanılmasını doğru bulmuşlardır. 

Genellikle bilgisayar destekli savaş oyunları konusunda eğitimler ve sınavlar görmekteler ve hepsi belirli bir yaş grubunun altında olan çocuklardan oluşmaktadır.

Ender, aralarında en başarı olanlardan biri olunca, O'nu uzayda kurulmuş asıl savaş eğitim merkezine gönderirler. Burada takımlar içinde liderlik yapacak, yine çok başarılı olacak ve Albayları tarafından, düşmanla savaşıp ve O'nu yenebilme ihtimali olan tek çocuk olarak gösterilecektir.  Ender, bir çok sınav ve eğitimden geçer, hepsinde başarı gösterir ancak burada da O'nu kıskanan öğrenciler olacaktır ve onlarla da sorunlar yaşayacaktır. Tüm bunlardan sonra Albayları, artık savaş zamanının yaklaştığını düşündüğü için Ender'i kendi takımı ile Bugger isimli uzaylı varlıkların gezegenlerine çok yakın olan ve kısa bir zaman önce onlardan aldıkları bir savaş üssüne giderler. Burada Ender, takımı ile bu seferde gerçek savaş görüntülerinden oluşan simülasyonlarla eğitimler alacaktır ve sonunda sadece eğitim olduğunu düşündüğü bir simülasyon savaşında, aslında uzaktan yönettikleri savaş uzay araçları ile gerçekten Bugger'lara saldıracaklardır.






Ve moleküler ayrıştırıcı olarak tasarlanmış bir gezegen yok etme silahını da, bu savaş sırasında kullanarak Bugger'ların gezegenlerini, içerisinde yaşayan bütün kraliçe Bugger'ları, kısacası koca bir varlık türünü yok edeceklerdir.

Ancak Ender, bunun bir simülasyon savaşı olduğunu düşünerek bunları yapmıştır ama sonrasında gerçeği öğrenecek, bu duruma çok üzülecek ve dayanamayıp rüyalarında kendisi ile iletişime geçmeye çalışan Bugger'lar dan birinin yanına gidecektir ve burada asıl konunun, Bugger'ların aslında istila etmek derdinde olmadıklarını, onların koloni kurarak yaşamak istediklerini ve bunun için gezegenleri dolaştıklarını anlayacaktır. 

Bunun sonucunda yalnız kalmış olan ve Kraliçe yumurtaları olan Bugger'a söz verir ve Ender, O'nu da alarak uzayda onlara göre koloni kurabilecekleri bir gezegen arayışına çıkar. Böylelikle film son bulur.

İçerisinde gelecek temalı bir çok teknolojik görsellerin olduğu, aksiyonu bol olan ve yer yer dram sahneleri de bulunan, fütüristik, macera, savaş ve bilim kurgu filmidir.