Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Ağustos 2019 Cuma

Sinema: Victor Frankenstein - Delilik ile Dahilik Arasında... / Konusu, Özeti, Afişler

Victor Frankenstein

Oyuncular; Daniel Radcliffe, James McAvoy, Jessica Brown Findlay
Yönetmen; Paul McGuigan
Tür; Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, insan organlarını birleştirerek yeni bir insan yaratma derdinde olan çılgın ve dahi bir bilim insanının, bu buluşunu uygulamaya geçirirken yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti; Victor Frankenstein, Londra'da üniversitede eğitim gören bir bilim insanıdır ve aynı zamanda ilk buluşu olarak hayvan organlarından birleştirdiği bir şempanze vardır. Bu hayvan organlarını temin etmek için gittiği bir sirkte, İgor ile karşılaşır ve İgor, salıncaktan düşen Lorelei'yi bir palyaço olmasına rağmen, tıp uzmanı gibi bir kaç hamlede iyileştirmiştir ve bu duruma tanık olan Victor, İgor'dan çok etkilenmiştir ve tutsak bir şekilde tutulduğu sirken O'nu kaçırmıştır.





Aynı zamanda İgor, bir kamburdur ve Victor, İgor'un bu hastalığını tedavi edecek, sonrasında yanında asistan olarak işe başlamasını sağlayacaktır.

İgor, sirkte geçirdiği zamanlarda hayatını tıp kitapları okuyarak geçirmiştir ve bu sayede insan anatomisi ile ilgili derin bilgiler edinmiştir. İgor'un bilgisini anlayan Victor, artık O'nunla beraber çalışacak ve hayalini kurduğu yeni bir canlı yaratma fikrini beraber uygulayacaklardır.

Öncelikle Victor, bir şempanze yaratmıştır ve bunu üniversitede sunum olarak göstermiştir. Ancak bu sırada canlanan şempanze, hem ülkenin en zenginlerinin oğlu olan Rafferty'yi çok etkilemiş, hemde okulda saldırıda bulunmuş, bu saldırganlığı sonucunda şempanzeyi öldürmek zorunda kalmışlardır. Bu buluşlarını çok beğenen Rafferty, onlara kendileri ile çalışmaları için teklifte bulunacak ve Victor, bunu kabul edecektir. Çünkü aynı zamanda üniversitede yaşanan olay yüzünden, Victor'ı polis sorgulamış ve yasa dışı şeyler yaptığından şüphelendikleri için takibe almışlardır. Sonrasında polis, Victor'un çalışma atölyesini basacak, bu sırada Victor ise, atölyede insan deneylerine başlamıştır ve yarıda bırakıp, İgor ile beraber Rafferty'nin yanına kaçacaklardır.





Bütün malzemeleri atölyede kalmasına rağmen Rafferty, onlara gerekli bütün malzemeleri ve ortamı sağlayacak ancak İgor, bunu kabul etmeyecek, Victor'ın bu yaptığının doğru olmadığını savunacaktır.

Victor sonrasında işe yalnız devam edecek ve çok fazla şey bildiği için Rafferty, İgor'u öldürmeye çalışacaktır. 

Ardından şehir dışında ıssız bir alanda kendisine çalışma ortamı bulmuş olan Victor, burada Rafferty ile birlikte parça organlardan oluşturulmuş, iki kalbi, iki ciğeri olan bir varlık yaratmaya başlarlar. Bunun için ise çok fazla enerji gereklidir ve bu sebeple şimşek enerjisini kullanırlar. Her şeyi hazırlayıp yağmurlu bir günde şimşek çarpması sonucu bütün enerjisini hazırladıkları varlığın bedeni ile bütünleştirirler ve varlık canlanır. Sonrasında şimşek çarpması sonucu bulundukları mekan patlamalarla yok olmaya başlayacak, buraya Victor'a yardım etmek için gelen İgor'la beraber Victor, bu oluşan varlığın vahşi olması, akıldan yoksun olması nedeniyle, O'nu daha önce şempanzeye yaptıkları gibi öldürmeye karar verecekler ama bu sırada herkes ölecek, geride sadece İgor'la Victor kalacak ve beraber bu yarattıkları varlığı öldürmeyi başaracaklardır.






Sonrasında Victor, İgor'u sevgilisi Lorelei ile yalnız bırakacak ve kendisi yaptığı yanlışlar üzerinde kafa yorarak başka bir zaman yeniden aynı konu ile uğraşmak için gidecektir. Böylelikle film son bulur.

Bildiğimiz Frankenstein hikayesinin sinemaya uyarlanmış en iyi yapımlarından biri olan, izlerken ahlaki konularda kendinizi sorgulamanıza sebep olabilecek, dahilik ile delilik arasındaki bir çizgide yaşayan bir profesörün hikayesine tanık olacağınız, oldukça sürükleyici ve anlamlı sahneleri ile başarılı bir fantastik bilim kurgu filmidir.