Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

31 Temmuz 2019 Çarşamba

Sinema: İntihar Timi - Suicide Squad - Gerçek Kötüler - Süper Kahraman Özellikleri Olan Kötüler Çetesi... / Konusu, Özeti, Afişler

İntihar Timi, Suicide Squad, Gerçek Kötüler

Oyuncular; Margot Robbie, Will Smith, Jared Leto
Yönetmen; David Ayer
Tür;  Suç, Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, süper özellikleri olan ve bir çok suç işleyerek gerçek kötüler olarak anılan bazı meta insanların, Gotham şehrinde başka kötü meta varlıklar ile yaşanacak olan savaşta, onlara karşı bir ekip olarak birlikte iyilik için çalışmalarını konu almaktadır.

Özeti; Film, Batman filmlerinden alışkın olduğumuz Gotham şehrinde geçmektedir ve burada kötülük yapan ve süper özellikleri olan insanlar ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu insanların bir çoğunu, Batman ve O'nun gibi iyi süper kahramanlar hapse tıkmışlardır. Ama şimdilerde hiç biri ortalıkta yoktur. Karşılarına çıkacak yeni bir sorun için hükumet yetkilileri, hapisteki bu kötü olan meta insanların kendileri için çalışmalarını isteyecektir ve onlardan oluşan bir ekip oluşturacaklardır.





Bunlar, Floyd Lawton; bilinen adı ile nişancı, kiralık katil, çok iyi silah kullanmakta ve nişan almaktadır, hedeflerini kesinlikle şaşırmamaktadır, silah kullanmak ve nişan almak ile ilgili usta olan bu kötüyü Batman yakalamış ve hapse tıkmıştır.

Dr. Harleen Quinzel / Harley Quinn; Zamanında bir tımarhanede psikolog olarak çalışan bu doktor, tımarhanede Joker'e aşık olmuş, sonrasında Joker O'nun akli dengesini bozmuş ve Joker'le zaman geçirerek artık O'da Joker gibi bir manyak olmuştur. O'nu da suç işlediği bir sırada Batman yakalamış ve hapse tıkmıştır. 

Captan Boomerang; İşinde çok usta olan bir hırsız, O'nu da Flash yakalamıştır ve hapse göndermiştir. Chato Santana / El Diablo / Alev Adam; Kendisini dünyanın kralı olarak gören bu haydut, ateş çıkarma özelliğine sahip, bu şekilde çevresindeki bir çok kişiyi yakmıştır ve kendisi teslim olmuştur.
Katil Timsah Adam; Kendisi bir timsahın derisine ve gücüne sahip, bir çok insanı yemiş bir meta insandır. Canavar gibi yaşayıp, canavar gibi gözükmektedir. Batman O'nu Gotham'dan çıkarmıştır ama yine gelmiş ve artık hapishanededir.




Cadı / Dr. June Moone; Uçan, büyü yapan, ışınlanabilen, başka bir boyuttan gelen bir büyücü. Dr. June, bir keşif sırasında bir mağarada bu cadının ruhunun hapsolduğu bir bibloyu açar ve cadının ruhu Dr. June'nin bedenine girer ve artık O'nunla yaşamaya başlamıştır.

 Ama cadının gizli bir yerde saklı olan kalbi vardır ve bu kalbi bulanlar O'nu yönetebilmektedir. Aynı zamanda Dr. June, albay Rick ile sevgilidir ve cadının kalbi ise albayın üstü olan hükumet yetkilisi Amanda Waller'dadır. Bu kalp sayesinde Dr. June'nin içindeki cadıyı istedikleri gibi yönetebilmektedirler.

Ve Amanda Waller, bu ekibin hepsiyle oluşan X projesi adı altında bir grup kuracak ve gelecek olan tehlikeler için onları kullanacaktır. Ancak bir gece Dr. June ve Amanda uyurken, cadı özgür kalacak, bu özgürlüğü sırasında Amanda'nın evinde olan, kardeşinin ruhunun içinde hapsolduğu bibloyu bulup, kardeşini özgür bırakacak ve sonrasında kardeşi kendi gücünü toplayıp, kız kardeşi olan cadının kalbini Amanda'dan geri alacaktır. Ve bunun sonucunda cadı özgürleşmiş olup, kardeşi ile birlikte dünyaya hakim olmaya çalışacaklardır.





Bunun üzerine Amanda, gerçek kötülerden oluşan bu ekibi toplar ve hepsinin ensesine bir çip yerleştirerek, kaçmaları durumunda patlayacak ve onları öldürecek olan bu çip sayesinde kontrollerini sağlayacaktır.

Ve cadı ile kardeşinin üzerine oluşturduğu bu ekibi yok etmeleri için gönderecektir. Bu sırada ekibe tırmanma ustası olan Slipknot ve kılıç ustası olan Katana'da katılacaktır.

Ardından bütün grup üyeleri ve askerler yol üzerinde iken, hiç hesaba katmadıkları Joker ortaya çıkacak ve sevgilisi olan Harley Quinn'i kurtarmaya çalışacaktır. Ama bunu başaramayacak ve kendisi de bir kazada yok olacaktır. Harley ise ekiple mücadeleye devam edecektir ve Joker'in öldüğünü sanacaktır. Sonrasında, cadı ve kardeşinin olduğu alana gelen ekip, burada cadının meta varlıklara çevirdiği ve kendisine asker yaptığı bir çok insanla savaşacaklar, hepsi kendi özellikleri ile ilgili yeteneklerini kullanarak bu yaratıkları yok edecek ve sonunda cadı ve kardeşinin bütün dünyayı etkisi altına alma planları için uygulamaya soktukları büyü alanına geleceklerdir. Burada yüksek bir enerji ile büyü yapan cadı, bu büyü ile meşguldür ama kardeşi diğerleri ile savaşmaya başlamıştır.






Burada alev adam, cadının kardeşi ile kıyasıya bir mücadeleye girecek ve sonrasında yerin altına yerleştirdikleri bomba ile O'nu öldüreceklerdir.

Bu sırada büyüsü yeni biten cadıda devreye girecek ve cadıyı ise kendisini kandırarak yanına gidip kalbini söken Harley Quinn öldürecektir. Cadı ölünce bedenini kullandığı Dr. June'da özgür kalacaktır.

Sonrasında Amanda, geriye kalan bütün bu gerçek kötüler çetesinin cezalarından 10 yıl düşürerek ve bazı şartlarını da kabul ederek, hepsini yeniden hapishaneye gönderir. Ancak Joker ölmemiştir ve sevgilisi olan Harley'i hapishaneye baskın düzenleyerek alır ve götürür. Böylelikle film son bulur.

Çok eğlenceli, içerisinde bir çok bildiğimiz süper kahraman karakterlerinden görüntüler ve bilgiler bulabileceğiniz, bilinenin aksine kötü olan süper kahramanlar fikri ile farklı bir temanın işlendiği, komik, sürükleyici bir suç ve fantastik aksiyon filmidir.