Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Temmuz 2019 Salı

Sinema: Hayat - Life - Vahşi ve Saldırgan Bir Güzellik... / Konusu, Özeti, Afişler

Hayat, Life

Oyuncular; Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson
Yönetmen; Daniel Espinosa
Tür; Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, uzayda araştırmalar yapan bir grup astronotun, sonrasında Mars gezegeninden getirdikleri bir organizmanın zamanla büyüyerek bir yaratığa dönüşmesi sonucu bütün astronotlara saldırmasını ve bu sırada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Uzayda, dünyanın yörüngesinde bulunan bir uzay üssünde, Dr. David Jordan, Rory Adams, Dr. Miranda North, Hugh Derry, Sho Murakami, Ekaterina Golovkina isimli ve ünvanlı, hepsi kendine ait alanlarda uzman kişilerden oluşan bir grup insan araştırmalar yapmaktadır. Ve bu sırada Mars'tan organizma örnekleri getiren bir kapsül bulundukları üsse ulaşmıştır. Bu kapsülden örnekleri alırlar ve içeride laboratuvarlarında incelemeye başlarlar.






Hugh, bu organizmayı canlandıracak şekilde şartlar düzenler ve sonrasında hareketlenmeye başlayan organizma, gitgide büyüyecek ve ardından bir uyuma evresindeyken Hugh, O'na elektrik şoku verip hareketlenmesini sağlayacaktır.

Bu sırada dünyaya bunun haberini vermişlerdir ve dünyada kutlamalarla bu varlığın ismini Calvin koymuşlardır. Artık O'na Calvin diye hitap etmektedirler ve Calvin, bu şok sonrasında Hugh'un elini tutacak, saracak ve kırmaya başlayacaktır. Laboratuvar karantina bölgesidir ve buradan kişileri çıkarmaları ancak çok güvenli ise söz konusu olmaktadır. Dışarıdakiler Hugh'un başına gelenleri izlemekle kalırlar ve sonrasında içeri girip Calvin'i öldürerek Hugh'u çıkarmak isteyen Rory, içeride kalacak ve Calvin, O'nun ağzından içeri girip ölmesine neden olacaktır.

Calvin, aynı zamanda bu öldürdüğü insanlarla beslenmektedir ve her seferinde biraz daha fazla büyüyerek güçlü olmaktadır. Laboratuvarda sıkışmış kalan Calvin, sonrasında içeride yangın çıkması nedeni ile yangın söndürmek için çalışan gaz çıkışını kullanacak ve uzay üssünün içinde dolaşmaya başlayacaktır. Ardından Dr. Rebecca, uzay üssünün dışına çıkıp bir arızayı gidermek zorunda kalacaktır ama Calvin, çok zeki ve güçlü olmuştur artık ve O'nu takip edip, dışarıda ölmesine neden olacaktır.






Bütün bu olanların sonrasında ne yapacaklarını bilemeyen dört astronot, bir odada sıkışmışlardır ve Calvin, gizlice girerek Hugh'un bacaklarına dolanır ve O'nu yemeğe başlar.

Bunun üzerine Hugh ölecek, sonrasında Sho kaçıp bir uyku kapsülüne saklanacak, David ve Ekaterina'da başka bir bölüme geçip kendilerini güvene alacaklardır. Bu sırada uzay üssünde yaşananları dünyadakiler duymuş, kurallara göre üssün uzayın karanlıklarına gönderilmesine karar vermişlerdir. Bu işlemi yapmak için gelen astronotları da Calvin öldürecek, bu sırada Sho'da ölecek ve David ile Ekaterine artık yalnız kalacaklardır.

Bu iki astronot bir plan yapar ve David, Calvin ile birlikte bir kapsülde uzayın derinliklerine gitmeyi, Ekaterina'da bu sırada başka bir kapsülle dünyaya gitmeyi planlarlar. Planları uygulamaya geçerler ve Calvin'i peşine takan David, O'nunla beraber bir kapsülde uzay üssünden ayrılır. Aynı şekilde Ekaterina'da bir kapsül ile uzay üssünden ayrılır ama sonrasında, filmin sonunda anlaşılır ki, David dünyaya gelmiştir, Ekaterina ise uzayın karanlıklarına doğru sürüklenmiştir ve Calvin, dünyadaki insanları öldürmeye başlamış olacaktır. Böylelikle film son bulur.

Oldukça güzel görünen bir varlığın yaşattığı gerilim yüklü olaylara tanık olacağınız. Son derece sürükleyici ve heyecan verici sahneleri ile izlemekten zevk alacağınız, bir uzaylı yaratık istilası, aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.