Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

31 Temmuz 2019 Çarşamba

Sinema: Robot Jeeg - Lo Chiamavano Jeeg Robot - İtalyan Bir Süper Kahraman... / Konusu, Özeti, Afişler

Robot Jeeg, Lo Chiamavano Jeeg Robot

Oyuncular; Ilenia Pastorelli, Luca Marinelli, Claudio Santamaria
Yönetmen; Gabriele Mainetti
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, polislerden kaçarken bir kanalda, suyun içinde olan bazı kimyasal maddelerin bulunduğu varilin içerisine düşen bir adamın, sonrasında süper güçler kazanması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Enzo Ceccotti, hırsızlık yapan ve yalnız yaşayan orta yaşlarda bir insandır. Bir gün polislerden kaçarken bir kulübeye saklanır ve burada kendisini bulan polislerden gizlenmek için kulübenin yanında bulunan su kanalına girer ve içerisinde bulunan kimyasal atıkların bulunduğu varillerin üzerine basarken, varillerin içine düşer. Sonrasında çıktığında her yeri kimyasal atıklarla kaplı bir şekilde evine gider.










Bu sırada kimyasal maddeler vücudu ile tepkimeye girmeye ve Enzo'yu değiştirmeye başlamıştır. Bir gün boyunca hasta bir şekilde yatakta yatan Enzo, ertesi gün uyandığında artık her şey O'nun için farklı olacaktır.

Kendine henüz ne olduğunu bilmeyen Enzo, uyuşturucu çeteleri ile ortak bir iş yapmak üzereyken, bir inşaatın en üst katından aşağı düşer ve bu sırada kurşun yemiş olmasına rağmen hiç bir şekilde etkilenmeden evine geri dönecektir. Sonrasında kendisinde farklılıklar olduğunu anlayacak, güç denemeleri yapacak ve ilk iş olarak bir bankamatiği soymaya gidecektir. Bu soygunu bankamatiği yerinden komple çıkararak yapar ve video görüntülerinin internete düşmesi nedeni ile halk arasında süper suçlu olarak tanınacaktır.

Bu sırada Enzo'nun yanında iken ölen Sergio'nun çete arkadaşları, Sergio'yu aramaktadır ve Sergio'nun evine gidip kızını tehdit etmişlerdir ama olanları gören Enzo, olaya dahil olur ve hepsini gönderip, Ilenia'yı kendi evine götürür. Ilenia, çocukluğundan bu yana yaşadığı olumsuz tecrübeler yüzünden akli dengesini yitirmiş, çok iyi niyetli, saf bir kızdır. Enzo, O'nun bu saf hallerine aşık olacak ve Ilenia'nın yarattığı süper kahraman modeline uygun bir şekilde davranmaya başlayacaktır.







Bu sırada Enzo, ülke çapında ünlenmiş ve uyuşturucu çete lideri olan Çingene lakaplı serseri, Enzo'nun bu gücünü ve ününü kıskanmaya başlamıştır. Bu kıskançlığı yüzünden O'nun gibi olmak için Enzo'yu ve Ilenia'yı kaçırıp, Enzo'dan nasıl bu hale geldiği konusunda bilgiler alacaktır.

Enzo'yu uyutarak kaçırdıktan sonra, Ilenia'nın canını söz konusu ederek, Enzo'nun süper güçler kazanmasını sağlayan varillerin yerini öğrenir. Bu kanalın oraya geldiklerinde ise, onları başka bir çete takip etmiş ve Çingeneyi yakmışlardır ve bu kavga sırasında Ilenia'da vurularak öldürülmüştür.

Ardından Çingene, yanarak kanala düşecek ve içerideki varillere O'da girecektir. Çıktığında ise aynı süper güçler O'nda da olacak ve bu süper güçlerle ülkede terör estirecektir. Ama Ilenia'dan sonra kendisine iyilik yapmak ile ilgili bir yol çizmiş olan Enzo, Çingene ile savaşacak, bir stadyumda patlatmak istediği bombayı alıp, çingene ile beraber bir nehrin içinde patlatıp, çingenenin ölümüne sebep olacaktır. Bu olaylardan sonra Enzo artık ülkede, yani İtalya'da kahraman ilan edilecek ve iyilik için çalışan bir süper kahraman olacaktır. Böylelikle film son bulur.

Aksiyonu bol olan, yer yer dramında bulunduğu, kendine ait özellikleriyle hem suçlu hem aşık olan ve sonunda iyilik için savaşmayı seçen süper güçleri olan bir insanın yaşamının konu edildiği, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.