Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Ağustos 2019 Cuma

Sinema: Replikalar - Replicas - Ailesini Klonlayan Bir Adamın Hikayesi.../ Konusu, Özeti, Afişler

Replikalar, Replicas

Oyuncular; Keanu Reeves, Alice Eve, Thomas Middleditch
Yönetmen; Jeffrey Nachmanoff
Tür; Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Nöro bilimci olan bir bilim insanının, insan klonlama yöntemine ek olarak nöro transfer konusunda da çalışmaları başarı ile sonuçlanınca, bu buluşları yakın bir zaman önce trafik kazasında kaybettiği ailesi için kullanacak ve film, bu olaylardan sonra yaşanan gelişmeleri konu almaktadır.

Özeti; Will Foster, alanında uzman bir bilim insanıdır ve üzerinde çalıştığı konu ise, insan zihnini makine zihnine transfer ederek, robotları bilinçli bir insana benzetmeye çalışmaktır. Ancak ilk denemesi olumsuz sonuçlanmış, robota transfer edilen insan zihni, yeni bedeninde insan organları, insan organizması aradığı için makine bedenini kabul etmemiştir, bu yüzden kendine zarar vermeye başlamıştır.





Bu durumu bir gelişme olarak gören Will, sonrasında ailesi olan, eşi Mona, oğlu Matt, büyük kızı Sophie ve küçük kızı Zoe  ile birlikte bir geziye çıkacaklar ve bu gezi yolu üzerindeyken trafik kazası geçirecekler, kaza sonucunda Will dışında bütün ailesi ölecektir.

Bu durumu kabullenemeyen Will, dostu Ed'i arar ve zihin transferi yapmaları için gereken araçları isteyerek, ailesinin zihnini bu konu için özel olarak hazırlanmış belleğe transfer edip, onları klonlama yöntemi ile yeniden hayat getirmeyi planlar. İnsan klonlamanın yasak olduğu ve klonlama aletlerinin şirkete ait olması gibi tehlikeli durumlar söz konusu olmasına rağmen Will, bunlara aldırmayıp ailesi için gerekenleri yapacaktır. 

Evine 3 tane klonlama kapsülü getirirler ve bir kişiyi elemek zorunda kalacaklardır. Kağıda yazarak kura çeker ve küçük kızı Zoe'ye çıkar. Bunun üzerine Zoe ile ilgili bütün anıları ailesinin zihninden siler, evdeki Zoe ile ilgili her şeyi yok eder. Sonrasında klonlama başlamış, bu sırada Will, zihin transferi için gereken soruna çözüm bulmuş ve 2 çocuğu ile eşinin klonuna kendi zihinlerini transfer ederek hayata geri döndürmüştür. Ailesinin klon halleri gözlerini açtıklarında her şeye kaldıkları yerden devam eder şekilde yaşamaya başlarlar.











İlk başta ne olduğunu anlamazlar ama Mona, zamanla kendisinde bir sorun olduğunu anlayacak ve Will'e sorunca, Will O'na her şeyi anlatacaktır. Klon olduğunu öğrenecek ama yinede Will'i anlayışla karşılayacaktır.

Ardından şimdide Will'in peşinde şirket sahibi Jones vardır. Wiil'in yaptıklarını öğrenmiştir ve Jones, şirketi aslında başka amaçlar için kullanmaktadır ve Will'i ailesi ile ilgili tehdit ederek, O'na zihin transferi için gereken algoritmayı vermediği takdirde klon olan ailesini öldüreceğini söyler. Kaçmalarına rağmen sonunda Will ve ailesini yakalayacaklar, laboratuvara götürüp orada algoritmayı hazırlamasını isteyeceklerdir.

Ve Will, zihin yüklenecek robota kendi zihninin kopyasını yükleyecek ve robot uyandığında Will'in bütün zihinsel anılarına sahip olduğu için, ilk işi Will'i ve ailesini zor durumdan kurtarmak olacaktır. Ve Robot Will olarak uyanınca herkesi öldürerek, Will ile ailesinin kaçmasına yardımcı olur. Sonrasında Will olan robot, patronu olan Jones'in de klonunu yapacak ve O'nunla beraber gelecekte insanların klonlarını yaparak yüksek paraların kazanıldığı bir işe gireceklerdir. Bütün bu olaylardan sonra Will ve ailesi ise uzaklarda mutlu bir hayat yaşarken, Will, kızı olan Zoe'nin de klonunu yaparak ailesinin yanına gelir. Böylelikle film son bulur.

Heyecanın ve dramın iç içe yaşandığı film, insan klonlamanın etik olup olmadığı konusunda sizi garip ve sıra dışı düşüncelere sokabilir. Sizin bir yakınınız ölseydi, klonunu ister miydiniz? Sürükleyici bir konusu olan, yer yer dramında yaşandığı gerilim ve bilim kurgu filmidir.