Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

2 Ağustos 2019 Cuma

Sinema: Diriliş - The Revenant - Zorlu Bir Yaşam Mücadelesi Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Diriliş, The Revenant

Oyuncular; Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson
Yönetmen; Alejandro González Iñárritu
Tür; Macera, Biyografik, Western, Gerilim

Konusu; Film, kızıl derililer ile geçimlerini hayvan postuyla sağlayan bazı avcı gruplarının arasında geçen savaşları ve bu sırada bir ayının saldırısına uğrayarak çok fena yaralar alan Hugh Glass isminde bir izcinin yaşam mücadelesini, intikam almak için yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti; Hugh ve kendisi ile birlikte olan avcı grupları, hayvan postu ile geçimlerini sağlamaktadırlar ve çok zorlu kış şartlarında, çok uzun zaman süren hayvan avcılığına çıkmaktadırlar. Hugh, bu grubun izcisidir ve yanında oğlu da vardır. Birliği ile birlikte bir av alanında, Ri olarak adlandırılan ve kafa derisi yüzen kızıl derililerin saldırısına uğrarlar ve bu saldırıda 33 kişiyi kaybederler.






Saldırı sonrasında teknelerine binecekler ama tekne ile yol almanın daha zararlı olduğunu düşünüp, geriye kalan avcılarla birlikte yolu yürüyerek tamamlamaya karar vereceklerdir.

Bu sırada grup içinde Ri'ler tarafından daha önce kafası yüzülmüş ve geçimsiz biri olan John Fitzgerald isminde biri daha vardır ve grubun lideri ise yüzbaşı Andrew Henry'dir. Kış şartları çok çetindir ve yol almak çok zordur. Bu yüzden tekneden indikten sonra ellerinde kalan hayvan postlarını gizleyip, yola öyle devam etmeye karar verirler.

Bu sırada Hugh, birliğinden ayrılmış ve iz sürmektedir. Tam bu sırada yavruları olan bir ayı Hugh'a saldırır ve her yerini parçalar, saldırması biter, Hugh hareket edince yeniden gelir devam eder, en sonunda Hugh'da bıçakla ve silahla ayıya karşılık verecektir ve Hugh'un her yerini kana buladıktan ve paramparça ettikten sonra ayı, üzerine yığılıp ölecektir. Ardından grubun diğer avcıları Hugh'u ayının altından alırlar ve gerekli bakımları yapıp, yapabildikleri dikişleri yapıp, sedyenin üzerinde taşımaya başlarlar. Hugh'un boğazı dahil vücudunun her yeri parçalanmıştır ve yaşaması bir mucizedir.







Hugh ile yola devam edemeyeceklerini anlayan avcılar O'nu, oğlu, John ve Bridger isminde başka bir genç ile bırakarak, iyileşmesini beklemelerini yada ölecekse O'nu gömmelerini isterler ve yanlarından ayrılırlar.

Bu duruma katlanamayan John, sonrasında Hugh'u öldürmeye çalışacak, bu sırada Hugh'un oğlu O'na engel olurken John tarafından öldürülecek, sonrasında John, bu olaylardan haberi olmayan Bridger'e Ri'lerin geldiği yalanını söyleyerek Hugh'u soğuk tipinin olduğu havada yalnız bırakıp kaçacaklardır. 

Oğlunun öldürüldüğünü gören ve çok kötü yaralı olan Hugh, büyük zahmetler ve sıkıntılar çekerek kendine gelecek, sonrasında yollara düşecek, yolda peşinden Ri'ler kovalayacak, baygınlıklar yaşayacak ve ardından iyi bir kızıl derili ile karşılaşacak ve bu kişi Hugh'a uzun bir süre yoldaşlık edip, iyileşmesini sağlayacaktır. Ancak av yapan başka birliklerde vardır ve Hugh'un dostu olan kızıl deriliyi öldürürler. Bunun üzerine yalnız kalan Hugh, kendi başına yola devam edecek, yolda yine Ri'lerle karşılaşacak ve Ri'lerin atını vurmaları sonucu uçurumdan at ile beraber yuvarlanan Hugh, sonrasında atın ölmesi sebebiyle ve soğuktan donmamak için, atın içini boşaltıp, atın bedeninin içinde uyuyacaktır.





Bu olaydan sonra biraz daha kendine gelen Hugh, sonunda kasabaya ulaşacak, burada insanlara yalan söylemiş olan John ise Hugh'un geldiğini anlayıp kaçacaktır.

Bu kaçış sonrasında Hugh, John'dan intikam almak istediği için O'nu kovalayacak ve yakalayacak, yakaladıktan sonra yaralayıp Ri'lerin ellerine verecektir ve Ri'ler, John'nun bir kez daha kafasını yüzeceklerdir ve sonrasında John, ölecektir. Böylelikle film son bulur.

Gerçek olaylardan esinlenildiği söylenen filmde, gerilim çok fazladır. Tarihi zamanlara sizi götürecek olan görüntülere sahip, yer yer dramın olduğu ve yaşam mücadelesi konusunda çok iyi bir örnek olabilecek, bir çok ödül almış macera, biyografik western ve gerilim filmidir.