Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Temmuz 2019 Salı

Sinema: Denek 7 - Boy 7 - Özel Yetenekleri Olan Suçlu Gençlerin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Denek 7, Boy 7

Oyuncular; Matthijs Van De Sande Bakhuyzen, Ella-June Henrard, Tygo Gernandt
Yönetmen; Lourens Blok
Tür; Suç, Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, özel yetenekleri olan ve bu yeteneklerini suç işlemek için kullanan bazı gençleri toplayıp rehabilite etmek isteyen ''Konsey X'' ismindeki bir kuruluşun içerisinde yaşanan olayları ve bu gençler üzerinde uyguladıkları yasa dışı uygulamaları konu almaktadır.

Özeti; Film, Sam'in bir tren istasyonunda tamamen hafızasını kaybetmiş olduğu bir anda başlamaktadır ve bu sırada cebinde bir restoranın kartını bulur. Bu restoranın bulunduğu yere giden Sam, restorandaki garsonla konuşur, O'na kendisi ile ilgili sorular sorar, garson daha önce geldiğinde tuvalete gittiğini öğrenir ve Sam, tuvalete gidince sifonun içine saklanmış bir defter bulur.




Bu defterin içinde kendisi ile ilgili bilgiler yazmaktadır ve bu sırada polis tarafından aranan Sam'i, restorandaki garson ihbar etmiştir ama olay yerine Miya gelecek ve Sam'i kurtaracaktır. Miya ise, Sam gibi hafızasını kaybetmiş ve hiç bir şey hatırlamayan bir kızdır.

Sonra birlikte şehirdeki kapalı bir bara girip, ellerindeki defteri okumaya başlarlar. Defterde ikisininde bu duruma nasıl  geldiğini açıklayan notlar vardır.

Sam, teyzesi ile yalnız yaşayan bir gençtir ve bilgisayar konusunda uzmandır. Okulda arkadaşlarının notlarını düzeltmekle uğraşmaktadır ve okulun bilgi işlem merkezini hackleyip, arkadaşlarının notlarını düzeltmektedir. Ama bir seferinde yakalanacak ve O'nu, Konsey X ile işbirliği içinde olan hakim, rehabilite olması için Konsey X'e gönderecektir. Buraya Sam gibi bir çok özel yeteneği olan gençleri toplamışlardır ve onları rehabilite etmek yalanı ile kendileri için çalışan askerlere dönüşmektedirler. Bu işi de öncelerinde kimsenin anlamadığı şekillerde eğitimler vererek ve sonrasında enselerine yerleştirdikleri çiplerle yapacaklardır. Aynı zamanda gelen her kişiye bir numara vermektedirler ve herkes numaraları ile adlandırılmaktadır, yani isim kullanmamaktadırlar. Sam denek 7'dir, Miya denek 8.




Ve denek 7, yani Sam, Konsey X'in içinde ters giden bir şeyler olduğunu hissetmeye başlamıştır. Bazı tartışmalar görmüştür ve sonucunda bazı deneklerin hafızalarının silindiğine tanık olmuştur.

Aynı zamanda denek 8'de bu konuda rahatsızdır ve Konsey X'in güvenli bir yer olmadığını düşünmektedir. 

Bunların üzerine bilgisayar konusunda eğitim gören denek 7, kendi alanında çalıştığı takım arkadaşına da bu durumlardan bahseder ve araştırmalarının sonucunda haklı olduklarını anlarlar. Konsey X'in bilgi işlem ağını hacklemişlerdir ve gerçekleri öğrenmişlerdir. Bu durumu polise bildirmek üzereyken, denek 7'nin takım arkadaşına çip yerleştirirler ve çip yerleştirilenler geçmiş hafızalarını unutmuş olup, tamamen Konsey X'ten gelen emirleri yapan robotlara dönüşmektedir. Dolayısı ile yalnız kalan ( Sam ) denek 7, bu sefer ( Miya ) denek 8 ile bu olayı çözmeye çalışır. Ve Sam ile Miya, planlar yapacak, kilitleri açacaklar ama bu sırada Miya'ya da çip takılacak, Sam'da bu sefer oda arkadaşı olan denek 6 ile beraber mücadele edecek ve sonunda Konsey X'in gerçek amaçlarının ne olduğunu öğrenip, bunları video kaydına alacaklardır.



Ancak bu sırada yakalanacaklar ve Sam'a da çip takacaklardır ama Sam'in çocukken geçirdiği kaza sonucu kafatasına yerleştirilen metal parçası sayesinde radyo dalgalarını yansımaktadır ve bu çip Sam'da çalışmamaktadır.

Bu durumun verdiği avantaj ile Konsey X'in bütün planlarını bozacak, liderlerini kendi adamları vasıtasıyla yok ettirecek, sonunda kendisini ve bütün arkadaşlarını kurtaracaktır. 

Ve filmin başladığı sahne olan tren istasyonundaki uyanma olayının aslında Konsey X'den kaçarken, ensesindeki çipin kısa devre yapılması sonucu kendisini bayıltması ve hafızasını silmesi nedeni ile olduğu anlaşılacaktır. Ve Konsey X'in bütün tezgahları, Sam'in üzerine yıkılan cinayet suçları anlaşılacak ve böylelikle film son bulacaktır.

Filmin başlangıcında kimsenin ne olduğunu anlamaması ve olayların yavaş yavaş çözülüyor olması filme heyecan katmış, gerilimi daha da arttırmıştır. Çok iyi bir kurgusu olan, izlenmesini tavsiye edebileceğimiz suç, aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.